Les Sardanes a la fresca al Segrià tanquen una edició marcada pel retorn a la normalitat

REDACCIÓ
Publicat: 
17-09-2022
Actualitzat: 17-09-2022 11:44
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Les Sardanes a la fresca al Segrià tanquen una edició marcada pel retorn a la normalitat
  Peu de foto: 
  Imatge d'arxiu (Foto: Consell Comarcal del Segrià)
 • Les Sardanes a la fresca al Segrià tanquen una edició marcada pel retorn a la normalitat
  Peu de foto: 
  Foto Consell Comarcal del Segrià
 • Les Sardanes a la fresca al Segrià tanquen una edició marcada pel retorn a la normalitat
  Peu de foto: 
  Foto Consell Comarcal del Segrià

El cicle 'Sardanes a la fresca al Segrià 2022-XVII Volta comarcal de sardanes' va arribar aquest divendres al seu punt final amb la vetllada que va tenir com a escenari la plaça de l’Església de Rosselló, amb l'actuació de la Cobla Vents de Riella, d’Agramunt.

Aquesta jornada de cloenda va comptar amb la participació del president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot; el vicepresident, Toni Bosch; la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach; l'alcalde de Rosselló, Josep Abad; i Carles Vall, President de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida.

En aquesta dissetena edició del cicle cal destacar l’èxit de participació -amb prop de dos-cents sardanistes en cada ballada- i la molt bona acollida per part dels municipis, fet que denota un retorn a la normalitat, sense restriccions, i que la sardana està molt viva. El cicle es va iniciar al juliol i ha passat per vuit municipis, a més de comptar amb onze colles sardanistes de nou municipis diferents, a tots els quals es va donar les gràcies durant la cloenda amb una entrega de diplomes.

Les onze colles sardanistes de la comarca que han participat en les ballades són: els Amics de les Sardanes d'Alguaire, l'Agrupació Sardanista Germanor de Torrefarrera, el Grup Sardanista Balàfia de Lleida, l'Agrupació Sardanista d'Artesa de Lleida, l'Agrupació Sardanista de Puigverd de Lleida, els Amics de la Sardana d'Almacelles, el Grup Sardanista 27 d'Abril de Lleida, l'Escola Sardanista de Torres de Segre, el Grup Sardanista de l'Associació 50 i més d'Alcarràs, el Grup Sardanista Ixmucané de Lleida i Dansaires del Pi d'Alpicat. Pel que fa a les cobles participants, han estat quatre: Lo Castell, Bellpuig, Tàrrega i Vents de Riella.

'Sardanes a la fresca al Segrià 2022-XVII Volta comarcal de sardanes' és una de les iniciatives més emblemàtiques de l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià. En aquesta dissetena edició ha estat acollida a La Granja d’Escarp, Benavent de Segrià, Massalcoreig, Alfés, Alcoletge, Puigverd de Lleida, Vilanova de Segrià i Rosselló.

La iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant l’Institut d’Estudis Ilerdencs i dels ajuntaments dels municipis adherits al projecte.

Comparteix

També t'interessarà