Les Valls d'Aguilar estrena 50 km de camins recuperats a jova

SEGREcom
20-10-2015
  • Les Valls d'Aguilar estrena 50 km de camins recuperats a jova

El municipi de les Valls d'Aguilar, una vall sense indústria ni comerç que generi ocupació per als seus veïns, busca alternatives que creïn riquesa per al territori. El municipi compta amb nombrosos camins que s'utilitzaven antigament com a vies de comunicació i que amb el pas dels anys han quedat sense utilitzar i impracticables. Es tracta de més de 50 quilòmetres de senders que ara han recuperat a jova, és a dir amb l'ajuda de grups de voluntaris i de diferents entitats, entre les quals la Unió Excursionista Urgellenca. El pròxim cap de setmana inauguraran l'itinerari, que preveuen utilitzar com a reclam turístic de la vall, amb una caminada popular.

L'alcaldessa, Rosa Fàbrega, destaca la importància del patrimoni cultural i històric del municipi que "no volíem deixar escapar" i explica que "ens hem volgut donar pressa a executar el projecte perquè la gent que els coneix és ja gent molt gran i temíem que desapareguessin".

L'ajuntament ha organitzat diverses jornades de treball voluntari en què han col·laborat veïns, l'associació de caçadors i la Unió Excursionista de l'Alt Urgell.

En total s'han recuperat els senders que històricament unien i passaven per Noves de Segre, Bellpui, Trejuvell, Guàrdia d'Ares, Taús, els Castells, Junyent, Biscarbó, Castellàs, Espaén, Nyus, Miravall, Berén i Argestues. El projecte ha suposat una inversió de 48.000 euros i ha estat subvencionat a través del programa Leader i la Diputació.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta