L’escola Dancescape de Lleida ofereix la primera i única titulació oficial de Dansa Urbana a Espanya

REDACCIÓ
Publicat: 
23-05-2023
Actualitzat: 23-05-2023 12:15
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • L’escola Dancescape de Lleida ofereix la primera i única titulació oficial de Dansa Urbana a Espanya
  Peu de foto: 
  Foto Dancescape
 • L’escola Dancescape de Lleida ofereix la primera i única titulació oficial de Dansa Urbana a Espanya
  Peu de foto: 
  Foto Dancescape
 • L’escola Dancescape de Lleida ofereix la primera i única titulació oficial de Dansa Urbana a Espanya
  Peu de foto: 
  Foto Dancescape

El 30 de juny se celebraran les proves d’accés a la segona promoció del curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Dansa Urbana, l’única titulació oficial de la Generalitat de Catalunya en aquesta disciplina


L’escola Dancescape de Lleida es prepara per a un nou curs amb les inscripcions obertes actualment i les proves d’accés, que es realitzaran el 30 de juny, per accedir a la primera i única formació reglada en dansa urbana en tot l’estat, el Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Dansa Urbana

Els fundadors de l’escola Dancescape, Xavi Blanco i Sandra Macià porten molts anys lluitant per aconseguir la titulació reglada, fins que, juntament amb 2 altres escoles de Catalunya, el 2022 van aconseguir que el programa d’estudis fós reconegut amb la titulació oficial de la Generalitat de Catalunya. Amb aquesta fita aconseguida amb anys d’esforç i lluita per la professionalització d’aquesta especialitat, Dancescape celebra aquest any el seu 20è aniversari i es consolida com a centre de formació de referència en dansa urbana de tot Espanya.

Del coexistir de les formes d'expressió a Dancescape, l'espai on connectar amb el talent intern
Peu de foto: 
Foto: Miquel de Santiago

Els continguts del Cicle ofereixen els i les alumnes l'oportunitat de posicionar-se com a tècnics experts en danses urbanes gràcies a l'obtenció de l’ única titulació oficial de Dansa Urbana que existeix a Espanya. La duració del Cicle és de dos anys, i els alumnes de la primera promoció finalitzaran el juny del 2023 el primer curs del Cicle, i a finals del 2024 sortirà la primera fornada de titulats. El proper curs 2023-2024 començarà la segona promoció, per la qual s’espera la inscripció d’alumnes de Lleida, d’arreu de Catalunya i també d’arreu territori espanyol. Per accedir al cicle es requereix els estudis de l’ESO i superar les proves d’accés, que es realitzaran el dia 30 de juny a les instal·lacions de l’escola, a l’Avinguda Sant Ruf 41. Dancescape també ofereix el curs preparatori per a les proves d’accés per les persones que ho necessitin.

El Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Dansa Urbana és un programa de formació intensiva de 1.400 hores en el que els i les alumnes adquiriran, a banda classes pràctiques de dansa urbana, classes teòriques d'anatomia, formació laboral, organització d'esdeveniments i anglès, i pràctiques en empresa. Un pla docent dissenyat per a que els i les alumnes siguin capaços d’adaptar-se i donar resposta a les diferents oportunitats laborals que puguin sorgir, i amb una titulació oficial que abali els seus coneixements i sostingui la seva professionalització.

Entre les sortides professionals, els i les alumnes podran exercir com a professionals de la dansa urbana, com a docents de dansa urbana a centres d’ensenyaments oficials, tant a nivell nacional com internacional i com a productors artístics i executius especialitzats en danses urbanes.

L’escola de dansa urbana Dancescape de Lleida, compta amb una cantera de professionals i exalumnes reconeguts com Claudia Riera, ballarina de Lola Índigo des de fa ja 5 anys, o Marçal Font que actualment està treballant com a coreògraf coreògraf i ballarí a Madrid d’Aitana Ocaña. entre altres.

Comparteix

També t'interessarà