L’església de Butsènit completa la restauració de les pintures barroques

REDACCIÓ
24-08-2019
  • L’església de Butsènit completa la restauració de les pintures barroques

Un equip de restauradors ha culminat aquestes últimes setmanes la recuperació de les pintures murals d’època barroca d’una de les capelles de l’església de la Mare de Déu de l’Assumpta de Butsènit, al municipi de Montgai, a la Noguera. Val a recordar que la primavera del 2017 la parròquia va decidir repintar el temple després de la restauració de la coberta per solucionar problemes de goteres i humitats. Durant aquells treballs, de forma inesperada, van sortir a la llum restes de pintura mural datades el 1761 a les dos capelles laterals. 

A finals de l’any passat, ja van quedar restaurades les de la capella dreta del presbiteri, amb una figura central dedicada a sant Nicolau, acompanyada de sant Miquel, sant Antoni de Pàdua i sant Joan de la Creu. Aquest estiu, els restauradors han descobert que les pintures de la capella esquerra tracten sobre la Passió de Crist.

Actualment ja es poden veure les imatges de la Mare de Déu i de sant Joan en posició central, per davant d’una representació de les cases i muralles de Jerusalem i per sota de la imatge de la cara de Jesucrist al drap de Verònica (a la tradició cristiana va ser la dona que li va donar un vel o tela durant el viacrucis perquè s’esbandís la suor i la sang).

A la part superior també hi ha un sol i una lluna pintats, possiblement en al·lusió al moment de la mort de Crist, quan “es va produir una gran foscor”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta