L'IEI obre el nou curs en clau femenina i en 'streaming'

REDACCIÓ
28-10-2020
  • L'IEI obre el nou curs en clau femenina i en 'streaming'

En temps de pandèmia i toc de queda cal adaptar-se a la nova realitat. Així ho va fer ahir l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida estrenant el nou curs acadèmic canviant la tradicional lliçó magistral per un doble debat (el segon se celebrarà avui) que va poder seguir-se presencialment a l’aula magna de la institució i també en format streaming a través del nou canal culturaiei.cat, al qual es van connectar més de 200 persones, i de diversos portals d’internet.

Com va destacar la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, “aquesta és una institució cultural en evolució, que s’adapta als canvis i que projecta el talent que tenim i l’emergent que sorgeix a les Terres de Lleida”. Un nou format que va voler donar protagonisme exclusiu a les dones sota el títol Cultura: femení singular.

L’actriu i comunicadora lleidatana Txe Arana va conduir una sessió en la qual l’actriu i escriptora Juana Dolores Romero Casanova (el Prat de Llobregat, 1992) va lamentar que “la festa i el desengany caracteritzen la meua generació, però també la precarietat econòmica i laboral”.

La nova directora executiva de FiraTàrrega, Natàlia Lloreta (el Talladell, 1979), va reivindicar “el poder de les dones, que venim d’un llarg silenci, per exercir qualsevol faceta en l’àmbit cultural, social o econòmic”. Per videoconferència, l’artista barcelonina Alexandra Garcia (1983) va criticar que “hi ha llibertat de pensament però no de moviment: jo he de compaginar la tasca creativa amb un treball de vuit hores que em doni de menjar”.

La periodista Laia Soldevila moderarà un debat amb la participació de l’actriu lleidatana Lara Díez, la cantant Lídia Pujol i la productora, guionista i directora de cine Isona Passola.

La imatge centra avui un nou debat

La segona taula redona d’aquesta singular lliçó inaugural de curs de l’IEI debatrà avui (19.00) el concepte de la imatge en l’època actual. Sota el títol La imatge és art, o l’art és imatge? es proposarà una reflexió sobre com és i com pot arribar a ser l’art (i la cultura en general) en una època marcada per la imatge i per l’accés directe als continguts.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?