Linyola donarà ajuts per rehabilitar habitatges al centre històric

J.G.M.
13-01-2021
  • Linyola donarà ajuts per rehabilitar habitatges al centre històric

L’ajuntament de Linyola crearà aquest 2021 una línia d’ajuts dedicats a la rehabilitació d’habitatges del centre històric que siguin antics o estiguin abandonats. El principal objectiu serà evitar incidències en el cas d’immobles que s’han degradat després d’anys deshabitats i també recuperar edificis al centre. Per portar-ho a terme, el consistori ha habilitat una partida de 8.000 euros. Aquest és un dels projectes que inclouen els pressupostos d’aquest any per al municipi, que ascendeixen a uns 3,2 milions d’euros. El capítol d’inversions, que pugen a 800.000 euros, inclou reformes importants com la de les piscines municipals, una millora que està valorada en 400.000 euros i compta amb una subvenció pel PUOSC.

Segons va explicar l’alcalde, Àlex Mases, el retard de la concessió d’aquests ajuts pot concidionar l’inici d’aquestes obres, el projecte de les quals ja ha estat aprovat per l’ajuntament. Davant de l’amenaça que no puguin estar a punt de cara a la pròxima temporada d’estiu, el consistori valorarà la possibilitat que els treballs es facin per fases i d’aquesta manera evitar que el municipi estigui dos anys sense piscines (el 2020 no es van obrir per la pandèmia).

Primers treballs per habilitar un parc urbà a la zona de l’antic camp de futbol

Al llarg del 2021 també es preveuen obres com la primera fase de reforma de la biblioteca municipal, projecte valorat en 170.000 euros, amb ajuts de la Diputació. També s’iniciaran els primers treballs al nou parc urbà a la zona del camp de futbol vell, valorats en 30.000 euros i que inclouran els moviments de terres i la plantació d’arbres, entre d’altres. Així mateix, es durà a terme l’ampliació del cementiri amb seixanta nous nínxols.

El consistori també preveu mesures per beneficiar els negocis que es van veure afectats pel brot de Covid-19 del mes de desembre passat. En concret, s’estudien ajuts a bars i restaurants que van tancar. Aquesta subvenció podria també saldar-se amb una reducció en les diferents taxes municipals d’aquest 2021.

Promocionar i dinamitzar el comerç local

Incentivar i ajudar el comerç local serà una altra de les prioritats de l’ajuntament de Linyola per aquest 2021. En concret, tenen previst recuperar una antiga associació de comerciants que lideri campanyes de promoció i activitats que contribueixin a dinamitzar els negocis d’aquest municipi del Pla d’Urgell. Una de les primeres serà habilitar una pàgina web que faciliti detalls de tots els comerços de Linyola.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'ajornament de les eleccions catalanes al maig?