L'IRBLleida i la UdL estudien els beneficis de noves varietats de poma vermella en la salut cardiovascular

REDACCIÓ
01-12-2017
  • L'IRBLleida i la UdL estudien els beneficis de noves varietats de poma vermella en la salut cardiovascular

La Universitat de Lleida (UdL) i l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) han iniciat un estudi per avaluar l’absorció, el metabolisme i la biodisponibilitat dels compostos fenòlics, compostos químics que es troben a les plantes i fruites, de les noves varietats de poma amb la polpa vermella. Aquest estudi permetrà determinar els efectes beneficiosos en la salut cardiovascular d’aquesta varietat. S’ha escollit especialment la poma de polpa vermella per la seva aportació en antocians, compostos habituals de les fruites vermelles que presenten efectes antioxidants beneficiosos per a la salut.

L’estudi correspon a un projecte coordinat amb el Grup de Recerca en Nutrició Funcional, Oxidació i Malaltia Cardiovascular, Functional Nutrition, Oxidation, and CVD Research Group (NFOC-Salut), del Departament de Medicina i Cirurgia de la Universitat  Rovira i Virgili, liderat per Rosa Solà.

L'estudi compta amb 10 persones voluntàries sanes de 25 a 50 anys i s’ha portat a terme durant el mes de novembre a l’IRBLleida. Els voluntaris realitzen en dejú la ingesta d’un snack de poma vermella (que equival a la ingesta de dues pomes) i, posteriorment, se’ls recullen mostres de sang i d’orina en diferents temps i fins a 24 hores. La ingesta de l’snack deshidratat permet preservar tots els compostos bioactius i les vitamines de la fruita fresca i augmenta la concentració dels compostos beneficiosos per a la salut cardiovascular, sense efectes secundaris. Els primers resultats concloents sobre la relació del consum d'aquest tipus de fruita i l'evolució de les primeres etapes de la malaltia cardiovascular s’obtindran en un termini de dos anys.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

T'agrada l'enllumenat i la decoració de Nadal als carrers de Lleida?

Carregant...
Load next