Lleida, capital del ioga amb la celebració del festival “The Yoga Gallery”

REDACCIÓ
Publicat: 
22-01-2024
Actualitzat: 22-01-2024 19:41
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida, capital del ioga amb la celebració del festival “The Yoga Gallery”
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Lleida es convertirà, del 22 al 28 d’abril, en la capital del ioga amb la celebració del “The Yoga Gallery Festival”, un certamen que combina ioga, música, tallers i activitats d’art contemporani, entre altres moltes activitats.

El certamen tindrà lloc principalment en el conjunt monumental de la Seu Vella, però també està prevista la programació d’activitats gratuïtes en altres espais singulars com el Centre d’Art la Panera, l’Espai Cavallers, la Plaça Sant Joan o el Museu Morera, entre altres. Més d’una vintena de professors i artistes de renom internacional i també professors locals participaran en aquesta iniciativa, oberta a tota la ciutadania.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, Pilar Bosch, el diputat de Salut Pública i Esports de la Diputació de Lleida, Òscar Martínez, el director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Joan Baigol, i el director del The Yoga Gallery, Gabriel Pena, han estat els encarregats de presentar avui aquest certamen, que preveu la participació de més de 900 persones d’arreu del territori i, també, d’altres països.

Durant la presentació del festival, Pilar Bosch ha explicat que “volem apropar el ioga a tota la ciutadania i connectar-ho amb espais patrimonials importants de la ciutat (he canviat una mica la frase per no repetir “singular”). Es tracta d’una experiència molt transformadora que situa Lleida com un espai singular on practicar ioga i fer salut”. Per la seva banda, Òscar Martínez, ha expressat la seva satisfacció per poder col·laborar en iniciatives tan interessants per a les Terres de Lleida.

Finalment, el director del festival, Gabriel Pena, ha explicat que l’objectiu principal d’aquest certamen és "apropar la pràctica del ioga al públic en general perquè puguin compartir i viure en primera persona els múltiples beneficis que ofereix la pràctica del ioga a nivell físic, emocional, mental i espiritual. Combinem la pràctica del ioga amb música i propostes culturals diverses en espais singulars de la ciutat”.

El festival comptarà amb dues sessions de “laboratori”, un concepte amb què The Yoga Gallery aposta per maridatges de coneixements. Aquestes dues sessions seran una barreja de música electrònica i vídeo projecció, a càrrec d’Arms & Sleepers, i la sessió guiada pel mestre Surinder Singh, ara mateix el mestre més popular de Rishikesh (Índia), capital mundial del ioga. També hi haurà espai per al ioga tradicional, el Hatha, el Kundalini, el Vinyasa i per experiències “mindfulness”. En aquest sentit, destacar la presència de James Crossley, de Londres, qui, a banda d’impartir sessions de Yin Yoga i teràpia de so a través d’instruments com el gong, exposarà la seva experiència i com va arribar a la pràctica del ioga.

El professorat de programa es completa amb Rochelle Mello, Alexis Racionero, Mireia Coma-Cros, Olga Oskorbina, Mitch Burnett, Sandra Arnaiz, Yolanda Modrego, la música d’arrel espiritual de Xarim Aresté i un dels referents de la música emocional i kirtan com és el Ravi Ramoneda.

A més a més, The Yoga Gallery Festival Lleida 2024 implementarà el programa “Adopta un yogi”, un programa que es va posar en marxa per primera vegada a l’anterior edició (que va tenir lloc a l’illa del Llatzeret, a Menorca). El programa “Adpota un yogi” promou que les llars lleidatanes i del territori obrin les portes a acollir participants al festival. A canvi, l’organització ofereix entrades gratuïtes per aquelles persones que acullin assistents al festival. D’aquesta manera, The Yoga Gallery promou la convivència i les relacions entre practicants del ioga al mateix temps que comparteix, entre els assistents, la descoberta de la ciutat i del territori de la mà de la seva gent.

The Yoga Gallery Festival Lleida 2024 compta amb la col.laboració de l’Ajuntament de Lleida, de la Diputació de Lleida i del Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida, entre d’altres patrocinadors.

Comparteix

També t'interessarà