Lleida ciutat, sense gairebé sòl disponible per a la instal·lació de noves empreses

SANTI COSTA DOMINGO
03-12-2019
  • Lleida ciutat, sense gairebé sòl disponible per a la instal·lació de noves empreses

Els polígons industrials de la capital no tenen sòl disponible perquè s’hi instal·lin noves empreses. Així ho va assegurar ahir el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, que va afegir que “per ara només disposem d’unes quantes parcel·les als polígons d’Els Frares i d’El Segre, però que no permeten créixer”.

Postius va anunciar durant la seua intervenció a la Trobada Immobiliària 2019 de l’Associació de Promotors de Catalunya (APCE) que hi ha prevista l’ampliació de Cimalsa i el desenvolupament del polígon privat del SUR 35, al costat del Camí dels Frares, que permetrà guanyar 50 hectàrees més de terreny, la qual cosa suposaria unes 35 parcel·les útils per a noves empreses.

“La voluntat de la Paeria és dur a terme la revolució industrial que la ciutat té pendent des de fa anys per poder acollir empreses que volen venir a Catalunya però que no disposen de terrenys”, va dir Postius, que va afegir que han reclamat a la Generalitat la necessitat de “desenvolupar d’una vegada els polígons de Torre Blanca i Quatre Pilans, amb els quals guanyaríem 700 hectàrees”. L’objectiu de les ampliacions és que en el futur la ciutat pugui acollir grans superfícies industrials, perquè “actualment no podem allotjar empreses que necessiten 100.000 o 150.000 metres quadrats de superfície, però hi ha interès a venir i inversors per dur a terme aquest desenvolupament”. Paral·lelament, Postius va dir que en aquesta “revolució industrial” la terminal de mercaderies del Pla de Vilanoveta tindrà un paper crucial, perquè gràcies a ella “Lleida té un port en el qual podrà exportar a través dels ports de Barcelona i Tarragona a la Xina”. Adif va adjudicar-ne la gestió a una empresa que transportarà 14.000 contenidors de mercaderies a l’any al port de Barcelona.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?