Lleida destina 130.000 euros al foment del comerç local i a la millora d'establiments

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
17-06-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida destina 130.000 euros al foment del comerç local i a la millora d'establiments
    Peu de foto: 
    El regidor Xavi Blanco al capdavant de la Comissió Informativa de la Capital Cultural i les Oportunitats ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Promoció de la Ciutat, preveu destinar 130.000 euros al foment de l’activitat econòmica i al suport per a l’obertura i millora d’establiments comercials a la ciutat. Aquesta partida econòmica es gestionarà a través d'una convocatòria de subvencions, les bases de la qual es van presentar el passat divendres 14 de juny, a la Comissió Informativa de la Capital Cultural i les Oportunitats. Aquestes ajudes reconeixen el paper vital que el comerç local exerceix en la dinamització dels barris i en l'aportació econòmica, social i cultural a la ciutat, i s’emmarquen dins del Pla Estratègic de Subvencions de la Paeria.

La Regidoria de Promoció de la Ciutat impulsa accions per respondre als reptes del sector del comerç i dels serveis, i ofereix suport als agents implicats. En aquest sentit, la convocatòria de subvencions prevista s’afegeix a una altra ja en marxa destinada a la promoció i dinamització de l’activitat comercial, també dins del mateix Pla Estratègic. Aquestes ajudes, que properament s’aprovaran, ascendeixen a 50.000 euros i s’obrirà el període per sol·licitar-les. Es destinen a associacions de comerciants i gremis sense ànim de lucre perquè puguin adaptar-se a les noves tendències i necessitats del mercat.

A més, hi ha interès a desenvolupar una altra acció que reforçarà aquest àmbit: la contractació d’un servei d’assistència tècnica per a l’enfortiment del teixit associatiu i el disseny d’estratègies de dinamització del comerç. Aquest servei acompanyarà les associacions comercials en la gestió de la seva activitat i en la realització d’accions per enfortir i professionalitzar les entitats. Està previst que avui mateix es publiqui al perfil del contractant perquè el servei ja pugui estar operatiu al setembre.

Entre altres qüestions de la Regidoria de Promoció de la Ciutat, s’ha proposat l’aprovació de la convocatòria dels Premis Talent Emprenedor per al 2024 i s’ha comentat el resultat de la consulta prèvia per a la reforma del mercat municipal Ronda-Fleming, amb les propostes rebudes que s’estan estudiant per incloure-les al plec de condicions. També s’ha informat sobre la renovació del conveni del Punt d’Atenció GlobaLleida i les activitats previstes, com la Jornada Societat Digital: Eines i estratègies pel comerç i l’hostaleria de Lleida.

Activitat cultural

En l’àmbit cultural, la comissió ha aprovat la línia subvencionadora L.8.1 d’ajudes per a projectes d’entitats culturals de Lleida. S’ha informat sobre la pròrroga de les ajudes en forma de residència artística als equipaments municipals de l’Auditori Enric Granados i el Teatre de l’Escorxador per al 2024-25. També s'ha destacat la programació cultural prevista, incloent un nou cicle expositiu que s'inaugura demà al Centre d’Art La Panera, la 17a Festa de la Música, i el 4t concurs de piano Ricard Viñes per a infants i joves, entre altres activitats.

Comparteix

També t'interessarà