Lleida inicia el desplegament del 4G mòbil mitjançant la TDT

REDACCIÓ
Publicat: 
24-08-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Façana Paeria (Carrer Major). Arxiu

Lleida inicia el desplegament del 4G mòbil mitjançant la TDT -banda de 800 Mhz- per oferir una millor cobertura i connexions mòbils més ràpides i segures. Les operadores de telefonia mòbil Telefònica, Vodafone i Orange han començat ja a oferir a Lleida serveis sobre la xarxa 4G en la banda 800Mhz, un fet que permet que els lleidatans i les lleidatanes gaudeixin de connexions mòbils d’alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G) amb una major cobertura a l’interior dels edificis i major cobertura geogràfica.

El desplegament 4G s’emmarca en l’establert al Reial Decret 805/2014, de 19 de setembre, amb data 1 d’abril de 2015 en el que es va procedir a la l’alliberament de les freqüències entre 790 i 862 MHz (canals 61 al 69 UHF) que fins al moment s’utilitzaven en la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com a Dividend Digital. A partir d’aquest moment, aquestes freqüències han estat assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil 4G.

L’entitat gestora encarregada de solucionar qualsevol afectació en la recepció de la senyal de televisió i garantir la compatibilitat del 4G i la TDT és Llega800.

Lleida800 prestarà als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclouen, per una banda, una actuació prèvia, gràcies a la qual els ciutadans i ciutadanes que visquin en zones de major afectació rebran una comunicació al seu domicili, on s’informarà sobre la manera de sol·licitar gratuïtament l’adaptació de l’antena de l’edifici per evitar possibles incidències. L'entitat gestora s’encarregarà també d’atendre els usuaris afectats després de l’encesa de les estacions, gestionant i resolent possibles afectacions sense cap cost. Llega800 ha posat a disposició de la ciutadania un telèfon d’atenció gratuït (900 833 999) i la pàgina web www.llega800.es

Principals avantatges: Més i millor cobertura

La tecnologia 4G proporcionarà millores significatives en velocitat de descàrrega, enviament de dades -fotografies, música o continguts audiovisuals d’alta definició- i permetrà treure el màxim profit a aplicacions online diverses, com per exemple videojocs. A més a més, permetrà solucionar els problemes de cobertura relacionats amb orografies complicades presents a tota la geografia espanyola i, també, potenciarà la penetració en les zones interiors dels edificis.

Comparteix

També t'interessarà