Lleida ofereix 44 refugis climàtics i amplia l'horari de les piscines per combatre la calor intensa

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
28-06-2024
Actualitzat: 10-07-2024 10:05
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida ofereix 44 refugis climàtics i amplia l'horari de les piscines per combatre la calor intensa
    Peu de foto: 
    El Centre Cívic de la Mariola ©Paeria de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ofereix enguany 44 refugis climàtics i amplia l’horari de les piscines per combatre la calor intensa. Així ho recull el Pla operatiu per prevenir els efectes de la calor sobre la salut a Lleida que, de manera transversal, conté totes les accions que cal dur a terme en cas de la seva activació per altes temperatures.

La Taula de Coordinació per l’Onada de Calor a Lleida, formada per la regidoria de Seguretat Ciutadana, la regidoria d’Agenda Urbana, la regidoria de Participació i Drets Civils i la regidoria de Persones Grans i Salut, a més a més de tècnics de Protecció Civil, Urbanisme, Participació i Comunicació, entre d’altres, s’ha reunit per treballar de manera transversal les actuacions a realitzar al municipi de Lleida amb motiu d’activació del Pla per Onades de Calor

La reunió de treball ha servit per establir quines són les mesures i actuacions que es poden portar a terme per ajudar les persones vulnerables a passar els episodis de risc de calor i les altes temperatures de la millor manera possible. 

La Paeria ofereix centres cívics, equipaments culturals, llars de jubilats i altres espais interiors, així com rambles, carrers, parcs i espais verds com a refugis climàtics. Així, Lleida comptarà amb prop d’una trentena de refugis climàtics interiors i cinc refugis climàtics exteriors a més a més d’altres espais ombrejats. 

A més, la Paeria ha ampliat els horaris d’obertura del Centre Cívic de la Mariola com a refugi climàtic. Així, doncs, obrirà els migdies i els caps de setmana. L’horari d’obertura durant la setmana serà de 9.30 a 18 hores i els caps de setmana serà de 14 a 20 hores. 

Malgrat les piscines municipals no son considerades refugis climàtics com a tal, també cal destacar que aquest any s’ha ampliat l’horari d’obertura fins les 20.30 hores a les sis instal·lacions: Cappont, Balàfia, Pardinyes, Bordeta, Secà i Magraners.  

Així mateix, com ja es va fer l’any passat, es posa en marxa un banc de material, un recurs que facilitarà ventiladors i altres aparells de refrigeració per a les persones que des de la regidoria d'Acció i Innovació Social es considerin vulnerables. És per a situacions puntuals de màxima vulnerabilitat on el domicili presenti temperatures tan elevades que poden resultar un risc o bé quan la persona no es pugui desplaçar a equipaments refrigerats.

A més, tant des de les regidories de Salut Pública com de Persones Grans, s’intensificarà la informació a la ciutadania, especialment les persones més vulnerables, sobre les recomanacions que cal seguir en episodis d’onada de calor, a través de canals de teleassistència i d’ajuda a domicili. 

També s’han editat unes infografies amb recomanacions per altes temperatures, que s’enviaran a través dels canals de whatsapp de les llars de jubilats i es distribuirà material de cartelleria sobre recomanacions davant altes temperatures a ludoteques, llars de jubilats, centres de salut, centres cívics i altres equipaments municipals. També se’n farà difusió a les xarxes socials de la Paeria.

Comparteix

També t'interessarà