Lleida opta a acollir el Mundial d’Handbol Femení 2021

redacci
11-02-2016
  • Lleida opta a acollir el Mundial d’Handbol Femení 2021

La ciutat de Lleida ha presentat la candidatura per aspirar a ser seu del Mundial d’Handbol Femení del 2021 o del 2023, en un projecte afavorit per la Federació Espanyola i en el qual també hi ha Granollers, Tarragona i Castelló. La presentació va tenir lloc ahir a l’ajuntament de Granollers, en un acte al qual van assistir els alcaldes de les quatre ciutats que serien seu i el president de la Federació Espanyola d’Handbol, Francisco V. Blázquez. La candidatura espanyola competirà amb unes altres tres aspirants, Rússia, Hongria, així com una de conjunta entre Noruega i Dinamarca.

En aquest sentit, el Mundial d’Handbol Femení el disputaran 24 equips, que estaran repartits, en una primera fase, en quatre grups de sis cada un, que es disputarien a les quatre ciutats seu. La final de la competició tindria lloc a Granollers, que presideix la candidatura. Lleida, a més d’un dels quatre grups de la primera fase, també acolliria encreuaments de vuitens de final, així com la denominada Copa, que és la que disputen els equips que són eliminats en la primera fase.

Àngel Ros: “Suposarà un impuls per a l’esport femení”

L’alcalde, Àngel Ros, en declaracions a SEGRE, va qualificar de molt positiva la participació de Lleida en el projecte, i va recordar que la ciutat té “una forta tradició en l’organització d’esdeveniments nacionals i internacionals”, per la qual cosa va afegir que “participar en aquesta candidatura que presideix Granollers és un orgull”. Ros va afegir que organitzar el Mundial és una oportunitat “per impulsar aquest esport, que, sent a més femení, té un doble valor, perquè l’esport femení necessita polítiques actives”, va valorar. Va afegir que “posem a disposició de l’organització dos infraestructures, el Barris Nord i l’Onze de Setembre”, i va dir que l’escenari es decidirà en funció dels equips que vinguin a Lleida, “perquè n’hi ha alguns que porten molt públic”.

Ros va explicar que “la decisió sobre la candidatura guanyadora es prendrà en els Jocs de Rio de Janeiro i nosaltres tenim dos oportunitats, ja que, si no es concedís el Mundial del 2021, també optem a organitzar el del 2023, que s’atorga en la mateixa reunió”

Així, doncs, Ros va recordar durant la presentació la tradició handbolística que té la ciutat, amb dos equips, un d’exclusivament femení, l’Associació Lleidatana d’Handbol, i un altre amb equips masculins i femenins, l’Handbol Pardinyes. L’equip femení, per la seua part, va estar competint durant nou temporades en la màxima categoria estatal, com també va recordar Ros.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta