L'oferta turística de 'spas' es manté després d'arribar als trenta establiments a Lleida

SEGREcom
19-04-2014
  • L'oferta turística de 'spas' es manté després d'arribar als trenta establiments a Lleida

El turisme de salut vinculat als tractaments d'aigua, centres termals o spas es va expandir fa més d'una dècada a imatge de la millor oferta de l'anomenat wellness a Europa situada en països com Suïssa o Àustria. La moda també va arribar a Lleida i en els últims anys s'han arribat a muntar una trentena de spas en hotels nous o establiments de tota la vida.

Segons l'oferta de benestar que té registrada el patronat de Turisme de la Diputació, actualment hi ha trenta establiments a la província, dels quals 18 s'ubiquen a la Val d'Aran. La resta es reparteix entre el Pallars Sobirà, el Segrià o l'Alt Urgell, entre les principals comarques. Aquesta oferta, segons la Federació de Turisme, ha entrat ara en fase d'estancament, en part a causa de la crisi i per l'elevatt que suposa mantenir aquest tipus d'instal·lacions. Va ocórrer, per exemple, a l'hotel Cal Rotés de Linyola, que va tancar el centre de spa al cap de poc d'entrar en funcionament. L'hotel Condes del Pallars de Rialp és un altre dels casos, ja que el mateix establiment està tancat i reobrirà el pròxim estiu com a centre de colònies. La resta de l'oferta està bastant consolidada. També els balnearis. Són el de Baronia de Les, el de Banhs de Tredòs (tots dos a Aran), el de Caldes de Boí i el de Rocallaura (Urgell).

A l'Alta Ribagorça, el de Caldes va obrir precisament dijous passat la temporada, amb la quala en aquesta comarca coincideixen durant uns dies els centres termals, la neu i els esports d'aventura. Responsables del centre van explicar que l'ocupació entre ahir i avui se situa al 100% (compten tanmateix amb només l'hotel Manantial obert) i que han incorporat aquest any iniciatives que, adaptant-se a la demanda, es basen per exemple en tractaments desintoxicants, tractaments antitabac o un d'específic per a pacients de càncer de mama.

L'establiment de la Vall de Boí ha registrat un increment de l'ocupació en relació amb l'any passat, la quala coincideix amb la tendència general a l'apogeu del turisme.

moda europea

Aquests centres es van expandir a imatge de la moda europea en països com Àustria o Suïssa

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Consideres justa la sentència del procés?

Carregant...
Load next