L'OMS reconeix la tasca de la Generalitat per fer arribar la vacuna contra la covid a tota la població

ACN
Publicat: 
08-07-2022
Actualitzat: 08-07-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'OMS reconeix la tasca de la Generalitat per fer arribar la vacuna contra la covid a tota la població
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu. Redacció (ACN)

La Regió Europea de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha posat en valor l’estratègia de vacunació del Departament de Salut efectuada durant la pandèmia de covid-19. Ho ha fet amb la publicació d’un article al seu web oficial, que explica que, a mesura que es van anar desenvolupant els programes d’immunització a tota la població, des de Salut Pública es va observar la necessitat de fer accions per arribar a determinades comunitats i col·lectius concrets. Algunes de les accions van consistir en contactar amb els líders de les comunitats perquè poguessin plantejar tots els dubtes sobre la vacunació i se’ls va facilitar l’accés a la informació i a la vacunació

Un altre exemple de l’actuació comunitària en casos específics el trobem en la regió de Lleida on es produeix un desplaçament temporal, d’entre 20.000 i 30.000 persones, per treballar en el sector agrícola durant els mesos d’estiu. L’abordatge de la vacunació va consistir en realitzar una tasca de sensibilització amb treballadors socials, infermeres, líders comunitaris, líders de l’equip de vacunació i mediadors culturals, i va implicar una àmplia estratègia de comunicació que va anar des de la traducció de materials fins a la comunicació amb els mitjans locals. Els beneficis d’aquesta vacunació es mostren en el fet que la campanya de vacunació amb els temporers va arribar fins als 10.763 vacunats.

També es van fer accions al carrer per vacunar persones sense sostre, fent maratons de vacunació sense cita en punts de vacunació comunitaris com places de pobles o equipaments comunitaris o vacunant en autobusos mòbils.

Comparteix

També t'interessarà