Mag Adriaco o com trobar la felicitat a través de la màgia

LLEIDACOM / Miquel de Santiago
25-10-2019
  • Mag Adriaco o com contagiar la felicitat a través de la màgia

La immensa majoria gaudim força d’un bon espectacle de màgia, malgrat saber que tot es tracta d’un truc i que tot és mentida i res és “real”. Potser és perquè esperem desentramar aquell mecanisme que pretén enganyar-nos, sovint exitosament, o, senzillament, per fer-nos gaudir de l’escena, fructífera gràcies a la nostra ignorància. “La màgia és només la ciència que encara no entenem”, deia Arthur C. Clarke. Doncs amb el Mag Adriaco podem matisar que la màgia és “ser feliç i aconseguir que el públic també ho sigui”. Sota aquest precepte, l’Adrià Codina ens contagia la seva alegria i ‘bonrotllisme’ a través de la màgia i l’humor.

Nascut a Barcelona el 15 de novembre del 2000, tot i que només hi va estar un dia, avui coneixem un lleidatà actiu en els moviments socials, associacions i entitats de la ciutat. Actualment estudia Història de l’Art i Gestió del Patrimoni Artístic a la UdL i es defineix com una persona molt social a la qui li agrada estar i fer feliços els altres

Mag Adriaco

Quan tenia 8 anys, cada cap de setmana el seu tiet li feia un joc de màgia amb un escuradents i un mocador; cada cop que trencava l’escuradents i es bufava, aquest tornava a estar sencer. Va quedar tant sorprès d’aquest joc que desprès de setmanes i setmanes va esbrinar com es feia el truc i va començar a practicar. A partir de llavors, va conèixer mags lleidatans i es va endinsar en diverses entitats del món de la màgia, com l’AMIL (Associació de Mags Il·lusionistes de Lleida), l’associació Mags del Món i a la SEI (Sociedad Española de Ilusionismo), de la qual en forma part actualment. “He assistit a molts congressos, conferències i espectacles de màgia d’altres mags, i he arribat on sóc avui”.

Pel Mag Adriaco, “ser feliç i transmetre aquesta felicitat als espectadors és vital. En un espectacle, el mag, transmet als espectadors els seus sentiments i emocions de forma indirecta”. Per ell, un bon mag és aquell qui actua amb felicitat, amb amor pel que està fent i que ho gaudeix. Sense alguna d’aquestes tres qualitats, “no pot haver-hi un bon espectacle de màgia”. 

Al setembre, vam poder gaudir de l’espectacle “L’esperit de la màgia” a l’escenari principal de la Festes de la Tardor de Lleida, situat a l’Avinguda Rovira Roure, i dels seus tallers de màgia infantils. Quasi un més després, el 19 d’octubre, ens va presentar al Teatre de l’Escorxador de Lleida ‘Un viatge per Broadway’, un espectacle únic i inèdit que combina els grans èxits dels musicals de Broadway i Hollywood amb l’art de la màgia. Aquesta funció plena de màgia i humor és apta per a totes les edats i ens mostrarà un joc inèdit al món. També recull alguns dels millors jocs de cadascuna de les disciplines artístiques de la màgia, juntament amb una nova creació: una teleportació en directe a un altre país des del mateix teatre. “Al ritme dels musicals de Broadway i Hollywood podreu veure un espectacle únic que aconseguirà fer-te sentir com si estiguessis a l’interior d’un veritable teatre de Broadway mentre gaudeixes d’un musical màgic”. L’espectacle familiar es va estrenar en exclusiva a Lleida i, més endavant, iniciarà una gira per alguns dels millors teatres de Catalunya.

Mag Adriaco Un viatge per Broadway
Mag Adriaco Un viatge per Broadway
mag adriaco
mag adriaco

El Mag Adriaco ha bolcat molt esforç, inversió i hores als seus espectacles, per exemple, a 'Un viatge per Broadway’, i de moment no té cap nou projecte definit al tinter. “Tinc moltes idees, jocs de màgia nous que vull fer en un futur i algunes idees innovadores per el proper espectacle, però ara mateix no puc anunciar ni donar més detalls. Tot són idees i encara no hi ha un fil conductor pensat, amb alguna idea innovadora i única per poder treure un nou espectacle”. Tot i això, ens confirma que d’aquí dos anys segur que tornarà a presentar-nos un gran projecte.

És molt fan del Mag Lari, “amb 6 jocs de màgia aconsegueix omplir una hora i mitja de màgia i humor que et passen volant”. A nivell internacional, li agrada molt la màgia elegant d’un dels grans pares de la màgia del segle XX, en David Copperfield. “Va ser un dels qui va transformar la forma d’entendre la màgia i un dels creadors de moltes de les grans il·lusions que tenim avui en dia”. Un altre dels referents internacionals que inspiren l’Adrià és en Wayne Houchin, un dels mags que ha tingut molt ressò a nivell americà en el món de la màgia i al qual va tenir la sort i el plaer de conèixer fa uns anys.

mag adriaco

Sobre el procés creatiu del Mag Adriaco, té molt clar que no hi pot faltar imaginació. "Sense creativitat, surt un projecte d’aquestes característiques”. També considera necessari invertir-hi molt i molt temps a la preparació de la nova estructura d’espectacle o joc de màgia. Posteriorment, “cal assajar-ho tot per tal que l’espectacle surti a la perfecció”. A l’Adrià mai no li falten ganes de treballar, ho fa "incansablement per oferir als espectadors uns serveis excepcionals a l’altura que es mereixen”. El ‘bonrotllisme’ és un altre aspecte imprescindible a la seva feina, així com la importància d’estar content, feliç i de transmetre aquests valors al públic.

Parlem d’una persona molt jove que recentment ha començat a presentar-se al públic. Quin consell li donaria a algú que vulgui seguir els seus passos i endinsar-se al món de la màgia? Doncs, primer de tot, “tenir clar on vols arribar i com ho vols fer. Has de saber crear un personatge i alguna cosa que et diferenciï i de la resta de mags. En aquest món, has de innovar i ser únic”. Per ell, és molt important marcar un perfil i ser conegut per alguna aspecte concret. “Has de trobar la disciplina de la màgia que t’agradi, que t’apassioni i tenir-ho clar abans d’iniciar un projecte com aquest”. En el seu cas, ens referim a la màgia familiar

mag adriaco
mag adriaco

L’Adrià és un apassionat de la recerca històrica moderna, li agrada molt investigar i actualment prepara dos llibres sobre pintors molt importants del modernisme català, un catàleg raonat de l’obra de cadascun d’aquests. Té també un negoci de compra-venda d’antiguitats i objectes de segona mà online i és pèrit d’antiguitats. “Sóc un dels col·leccionistes del personatge de còmic Tintin que té una de les col·leccions amb més objectes de tota Espanya”. Li agrada molt l’art i, per ell, “una societat sense passat i que no agraeix tots els que ens han precedit no pot avançar”.

La felicitat és necessària per fer feliç als demés, per tant, sense contagiar-la no puc arribar a ser-ho". L'alegria "és necessària per afrontar els problemes del dia a dia, per assumir els errors i per rectificar per tal de no repetir-los”. Tal com diu en Victor Küppers, “vivimos en una sociedad de pirados y enfermos causados por la nueva era”, i per aquest motiu és important fer front als problemes i èxits amb la felicitat per bandera. “De cap altra manera aconseguirem avançar cap a una societat més justa, més honesta, més solidària i respectuosa entre nosaltres i amb tot el que ens envolta”.

D’aquí a deu anys, qui sap on, com i què estarà fent l’Adrià, perquè, tot i que li agradaria dedicar-se al món de la màgia a gran escala, té més projectes i fronts oberts. “M’agrada molt fer màgia i no m’importa invertir-hi temps. Així, és fàcil pensar que si arriba la oportunitat, podria realitzar espectacles de màgia constantment”. Tot i que ja ha actuat a l’estranger en anglès, al Mag Adriaco li encantaria realitzar algun dia una gira internacional que el portés a actuar en alguns dels millors teatres del món. Qui sap, si d’aquí uns anys a un autèntic teatre de Broadway. “Sigui com sigui, la màgia no ens ha de fer perdre l’esperança i la felicitat”.

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta