Massalcoreig millora l'àrea recreativa i reforma la torre mirador de la Badina

REDACCIÓ
03-02-2021
  • Massalcoreig millora l'àrea recreativa i reforma la torre mirador de la Badina
  • Massalcoreig millora l'àrea recreativa i reforma la torre mirador de la Badina
  • Massalcoreig millora l'àrea recreativa i reforma la torre mirador de la Badina

El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida ha fet durant el mes de gener l’acte de replanteig, a Massalcoreig, de la millora de l’àrea recreativa i la reforma de la torre mirador i aguait de la Badina. Es tracta d’una actuació emmarcada en el projecte ‘Ponent Actiu’, amb un import d’adjudicació de 36.276,95 € i que compta amb aportacions del fons FEDER. Les actuacions que s’hi faran són:

  • Adequar l’àrea de lleure i zona recreativa del municipi, de l’entorn de l’espai natural de l’Aiguabarreig, concretament a l’entorn de les piscines a Massalcoreig.
  • Instal·lar els elements i equipaments necessaris, com taules amb seients incorporats, bancs, plafons d’informació, aparcaments de bicicletes, àrees de jocs infantils, senyalització, faristols panoràmics, etc.
  • Arranjar part de l’estructura, tancaments i entorn de la torre mirador de Massalcoreig i de l’aguait de la Badina. Al sector de la Badina, a tocar del riu Cinca, s’hi troba una torre mirador i un aguait o observatori de fauna.

Aquests dos elements requereixen treballs de restitució i millora d’alguns elements i parts, atès que amb el temps han sofert deterioraments importants i fins i tot vandalisme. Tot i que l’estructura i bona part de les instal·lacions són perfectament aptes per a ser usades, es requereix fer-hi uns treballs de millora i condicionament per tal de millorar-ne la seguretat, dignificar-les i incorporar-hi elements d’informació i interpretació ambiental. L’espai L’aiguabarreig Segre-Cinca és un espai eminentment fluvial i de gran interès. S’inicia al riu Cinca al seu pas per la Granja d’Escarp fins a la seva unió amb el Segre, i al Segre des de l’aiguabarreig fins al seu pas per Seròs. Guarda força similitud amb l’aiguabarreig dels rius Noguera Ribagorçana i Segre, amb la diferència que el Segre-Cinca té un caràcter molt més continental.

 Amb aquesta actuació es preveu millorar els espais al voltant de l’aiguabarreig, ensenyant el contrast paisatgístic entre la verdor de les riberes i la tonalitat seca i eixuta dels voltants que, sumat al bon estat ecològic del riu, el fa representatiu dels sistemes naturals aquàtics i riberencs de la depressió de l’Ebre. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?