Més de 2.000 persones han visitat l’exposició “Salvador Seguí. El Noi de Sucre”

REDACCIÓ
Publicat: 
12-02-2024
Actualitzat: 12-02-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Més de 2.000 persones han visitat l’exposició “Salvador Seguí. El Noi de Sucre”
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Més de 2.000 persones han visitat l’exposició “Salvador Seguí. El Noi de Sucre” a la Sala d’Exposicions de la Paeria, ubicada a l’avinguda de Blondel, 40 (planta 0 de l’edifici del Casino Principal). La mostra es va inaugurar a principis de novembre i estarà instal·lada en aquest espai fins al 17 de març. L’exposició pot gaudir-se per lliure o de manera guiada. La Regidoria de Cultura ha programat visites comentades gratuïtes els dijous i els divendres, a les 18 h, amb l’empresa lleidatana Nomon. Dura uns 40 minuts i no cal inscriure’s per assistir-hi.

Amb “Salvador Seguí. El Noi de Sucre”, Lleida homenatja aquesta figura en el centenari del seu assassinat. L’exposició fa recorregut per conèixer la vida de qui va ser un líder destacat del moviment anarcosindicalista de Catalunya de principis del segle XX. La vida de Seguí, conegut com el Noi de Sucre, va ser la de molts milers d’obrers i, a través de documents, fotografies i enregistraments sonors, entre altres, es dona testimoni d’aquell moment històric, en què Seguí va contribuir a l’assoliment de fites inimaginables, com l’aprovació de la jornada laboral de vuit hores.

La mostra és organitzada per l’Ajuntament de Lleida, la Direcció General de Difusió mitjançant el Palau Robert i la Conselleria d’Empresa i Treball. Compta amb el comissariat a càrrec de Sergi Martín, amb l’assessorament científic de Teresa Abelló, el guió expositiu del lleidatà Iago Blasi, i el disseny museogràfic de l’Estudi Ignasi Cristià. A més, hi ha col·laborat l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida.

L’entrada a l’exposició és lliure i gratuïta. L’horari de la Sala d’Exposicions de la Paeria, és de dimarts a divendres, de 17 a 20 h; els dissabtes, d’11 a 14 i de 17 a 20 h, i els diumenges i festius, d’11 a 14 h. A més de les visites comentades, es poden concertar visites amb Nomon 637 536 163.

Comparteix

També t'interessarà