Més de 280.000 euros per impulsar la transformació econòmica de Lleida, Pirineu i Aran

REDACCIÓ
16-09-2021
 • Més de 280.000 euros per impulsar la transformació econòmica de Lleida, Pirineu i Aran

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, ha presidit el consell rector ordinari d’aquest Patronat, celebrat telemàticament, en el qual s’ha donat llum verda, per unanimitat, a tots els punts de l’ordre del dia, entre els quals destaquen l’aprovació dels convenis de col·laboració amb tretze entitats, associacions i consorcis del conjunt del territori per tal de seguir impulsant el projecte comú de la transformació econòmica de les terres de Lleida, Pirineu i Aran.

Les entitats i algunes de les principals actuacions previstes en aquests convenis als quals, el Patronat de Promoció Econòmica destinarà un total de 283.532,26 € són:

 • Associació Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) per a l’execució d’activitats per a la: Incorporació de joves 2021, Capacitació Tecnològica en l’ús de tics, Jornades Tècniques Sectorials, i Assessorament i Formació al sector agrari, amb una dotació de 36.000 €.
 • Fundació Lleida 21, per a la creació d’una oficina d’atenció a la ciutadania que integri tots els aspectes clau per accelerar la rehabilitació del parc d’habitatges, amb 20.000 €.
 • ASAJA, per a la gestió i integració de personal temporer immigrant i la gestió dels residus ramaders com a adob orgànic en un context d’economia circular, amb 18.000 €.
 • Associació Jornades per a l’excel·lència de l’Alta Muntanya, per fomentar l’educació i el seu paper en el desenvolupament futur de la societat cap a les noves oportunitats que té el territori, amb 17.000 €.
 • Associació Leader de Ponent, per a la diagnosis de la situació energètica municipal, la participació pública-privada i la importància de ser energèticament més eficients i com aconseguir-ho, amb 14.877,19 €.
 • Consorci pel desenvolupament de la Catalunya Central, per a la diagnosi de la situació energètica municipal, amb diferents actuacions i jornades tècniques per tal  de ser energèticament més eficients i com aconseguir-ho, amb 13.763,89 €.
 • Consorci Leader Pirineu Occidental, per a la diagnosi de la situació energètica municipal: mitjançant la base de dades del SIE, per tal de conèixer el consum energètic (en kwh), i proposar inversions col·lectives entre les administracions, amb 18.256,75 €.
 • Consorci Leader Alt Urgell Cerdanya, per a la diagnosi de la situació energètica municipal: mitjançant la base de dades del SIE, determinar quins municipis estan fent la comptabilitat energètica municipal i l’organització de taules rodones i jornades, sobre la importància de ser energèticament més eficients i com aconseguir-ho, amb  13.807,08 €.
 • Consorci Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord, per a la diagnosi de la situació energètica municipal: mitjançant la base de dades del SIE, S’identificarà altres interessos per la transició energètica com la mobilitat elèctrica i la creació i impuls de comunitats energètiques; així com taules de debat sobre la transició energètica amb participació publicoprivada i jornades tècniques sobre la importància de ser energèticament més eficients i com aconseguir-ho, amb 14.295,08 €.
 • PIMEC, per a un projecte de suport a empreses amb alt potencial de creixement de la demarcació provincial de Lleida, amb 68.071 €.
 • FECOM, per al projecte Som empresa, som comerç, resiliència, digitalització, Territori i Sostenibilitat, amb 30.000 €.
 • Pallars Actiu, SA, per conèixer a través d’un estudi la viabilitat per fer una transició cap a la producció ecològica dels cultius i en concret, conèixer la viabilitat del cultiu de cereal i farratge ecològic, amb 13.500 €.
 • CECOT, per tal de seguir desenvolupant el projecte Reempresa a la província de Lleida durant el segon semestre de l’any 2021 i successius amb l’objectiu de donar continuïtat a les empreses del territori i facilitar el relleu empresarial, amb 5.961,27 €.
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta