Més de 600 vetlladores pendents de cobrar la nòmina de novembre

ACN
Publicat: 
07-12-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

La Federació d'Educació de CCOO ha denunciat aquest dimecres que hi ha més de 600 vetlladores pendents de cobrar la nòmina de novembre. El suport educatiu dels serveis territorials de Catalunya Central i Vallès Occidental està gestionat per la Fundació SAMU des de l’1 de novembre i encara no ha pagat la nòmina de 600 treballadores sense donar cap explicació o resposta, ha assegurat el sindicat, que es queixa de la “mercantilització i precarització” d’aquest servei per part del Departament d’Educació, a qui li demana la internalització del servei.

Segons CCOO, el procés de licitació ja va ser “de tot menys ràpid i transparent”. A més, el sindicat lamenta que la Fundació SAMU s’ocupi d’aquest servei quan no té experiència prèvia en l’acció educativa.

El fet que encara no hagi pagat la nòmina de 600 treballadores “no fa més que agreujar la ja de per si precària situació de les més de 2.500 vetlladores que fan aquesta funció cabdal” als centres educatius de Catalunya.

El sindicat responsabilitza directament el Departament d’Educació d’aquesta situació i li ha reclamat una intervenció ràpida perquè les vetlladores puguin cobrar, així com una taula de diàleg amb les organitzacions sindicals per negociar la internalització d’aquestes treballadores.

Comparteix

També t'interessarà