Més de 6.000 persones omplen el Turó de la Seu Vella contra el càncer infantil

REDACCIÓ
Publicat: 
16-02-2020
Actualitzat: 16-02-2020 19:24
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Més de 6.000 persones omplen el Turó de la Seu Vella contra el càncer infantil
  • Més de 6.000 persones omplen el Turó de la Seu Vella contra el càncer infantil

Més de 6.000 persones han omplert el Turó de la Seu Vella de Lleida aquest diumenge en la setena edició del Posa't la Gorra, la festa organitzada per AFANOC en solidaritat amb els nens i nenes que pateixen aquesta malaltia. Els i les participants han pogut gaudir d’un bon nombre de tallers i activitats lúdiques per part de les entitats col·laboradores, que s’han aplegat tant a l’interior de la Seu Vella com al seu voltant, on també s’ha instal·lat l’escenari des d’on quatre adolescents del grup de joves d’AFANOC, que ha viscut la malaltia, ha llegit el manifest de la jornada en un acte presentat per el Sr. Postu i la PostuSister.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha valorat aquest migdia la importància d’anar junts en el combat contra el càncer. En aquest sentit, apunta que la festa representa “un crit a l’esperança i una apel·lació a la solidaritat”. Per la seva part, la presidenta d’AFANOC, Maite Montañés, ha destacat la solidaritat de la ciutat de Lleida, que ha respost un any més omplint gorres el Turó de la Seu, la qual cosa és molt important per l’entitat que gestiona la Casa dels Xuclis, ja que representa gairebé la meitat dels recursos per donar aquest servei a les famílies dels nens i nenes malalts de càncer.

Montañés, que ha anunciat la celebració de cinc festes com la d’avui a diverses poblacions de les comarques de Lleida, ha reclamat a l’Administració que sigui més eficaç en la tramitació de les valoracions de les discapacitats dels nens i nenes afectats per càncer. “La valoració s’ha de fer des del mateix moment que es diagnostica la malaltia i no al cap de 6 o 9 mesos, perquè quan les famílies necessiten els recursos és quan s’està en procés de tractament i no al cap del temps, ja que malauradament moltes vegades s’arriba tard”, ha dit.

L’acte de la lectura del manifest ha finalitzat al Baluard de la Reina amb l’enlairament d’una òliba pels agents rurals.

Els inicis del Posa't la Gorra!

La campanya ‘Posa’t la gorra!’ es va iniciar el 21 de desembre del 2001 davant la necessitat de compartir en un entorn lúdic i festiu la realitat dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies, i amb l’objectiu de normalitzar la malaltia i pal·liar les necessitats que sorgeixen a partir del seu diagnòstic.

L’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares. Des de llavors, ha desenvolupat una important tasca en àmbits molt diversos al voltant de les necessitats que tenen les famílies quan un infant és diagnosticat de càncer.

La realitat que es van trobar el 1987 no es corresponia amb les necessitats que es generaven amb aquesta malaltia de llarga durada i de pronòstic incert. A mesura que l’entitat s’anava consolidant i creixent es va veure la necessitat de professionalitzar l’associació amb un equip multidisciplinari. Durant tots aquests anys, l’entitat ha posat en marxa programes i serveis amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies i ha treballat en la millora de la salut psicosocial de totes aquestes.

Comparteix

També t'interessarà