Més de 900 atencions per violència masclista a dones i els seus fills aquest any a Lleida

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
24-11-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Més de 900 atencions per violència masclista a dones i els seus fills aquest any a Lleida
    Peu de foto: 
    Delegació del Govern de Lleida

El Servei d'Atenció Especialitzada en Violències Masclistes del Departament d'Igualtat i Feminismes a Lleida ha atès un total de 903 dones de la vegueria de Lleida i els seus fills durant els primers 10 mesos de l'any 2023. Aquestes dades ja superen les de tot el 2022, quan el SIE de Lleida va atendre 850 dones, 26 adolescents i 61 filles i fills. Aquest increment del nombre d'atencions es veu com un indicador que els SIE es consoliden com a servei de referència en l'atenció integral a les dones en situació de violència masclista i també als seus fills. Pel que fa al perfil de les usuàries, l'edat més freqüent és entre 30 i 45 anys en un 44,7% dels casos, seguida de la franja d'entre 46 i 65 anys (28,7%).

A tot Catalunya, enguany, a data 31 d'octubre, els SIE havien acompanyat en la seva recuperació 12.263 casos de violència masclista. En concret s'han atès 10.190 dones, 1.597 filles i fills d'aquestes dones i 476 adolescents d'entre 16 i 18 anys.

Els Serveis d'Intervenció Especialitzada són un dels serveis públics de la xarxa d'atenció a les violències masclistes del Departament d'Igualtat i Feminismes que ofereixen atenció, recuperació integral i reparació a les dones i filles i fills afectades per la violència masclista, a més de participar i col·laborar en iniciatives comunitàries de prevenció i sensibilització de les violències envers les dones.

Actualment, hi ha 17 SIE repartits arreu de Catalunya, un dels quals a Lleida, i aquest any el Departament els ha reforçat ampliant-ne els equips professionals. A més, s'han incorporat traductors que permeten una major proximitat i una atenció sense barreres idiomàtiques, augmentant i garantint l'atenció a més dones migrades sense coneixement de l'idioma.

Durant el 2024, s'obriran 7 nous SIE a les poblacions de Vic, Blanes, Palamós, Tàrrega, Reus, Tortosa i l'Hospitalet de Llobregat, amb la qual cosa es triplicarà el número de SIE a Catalunya en quatre anys i es garantirà la màxima equitat territorial i que els serveis s'acostin a totes les dones del país.

Comparteix

També t'interessarà