Mesos de presó per entrar a la seu del PSC de Lleida i penjar una pancarta proHasel

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
20-04-2023
Actualitzat: 20-04-2023 20:07
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Mesos de presó per entrar a la seu del PSC de Lleida i penjar una pancarta proHasel
    Peu de foto: 
    Foto Laura Cortés (ACN)

El Jutjat del Penal de Lleida ha condemnat a penes de tres i quatre mesos de presó els tres activistes que l'octubre del 2018 van entrar a la seu del PSC i van penjar una pancarta proHasel que deia 'Lluitem pels drets i les llibertats democràtiques. Pablo Hasel llibertat'. Segons recull l'apartat de fets provats de la sentència, l'acció va durar dotze minuts, i els activistes van aconseguir l'objectiu malgrat l'oposició dels treballadors. El text els condemna per un delicte de coaccions i recull que dos dels condemnats van forcejar amb una treballadora, sense que resultés lesionada. A aquests dos els condemna a quatre mesos de presó, mentre que a la tercera la condemna a tres perquè no va exercir "cap acte de violència".

Durant el judici, els tres ara condemnats van admetre que havien participat en l'acció però van puntualitzar que aquesta havia estat "pacífica" i que no havien agredit ni coaccionat ningú.

El jutge no ho ha entès així, i ha considerat que sí hi va haver coacció en l'enfrontament dels activistes amb els treballadors de l'oficina dels socialistes lleidatans. De fet, la sentència recull que les tres persones jutjades van entrar a l'oficina al costat d'un menor i de deu persones més. El menor, afirma el text, va arribar a empènyer una de les treballadores.

El personal de l'oficina que va declarar com a testimoni va afirmar haver-se sentit intimidat per l'acció de la quinzena de persones que van entrar-hi.

Comparteix

També t'interessarà