Millores a la xarxa de clavegueram de Llívia per evitar inundacions

REDACCIÓ
Publicat: 
22-11-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Millores a la xarxa de clavegueram de Llívia per evitar inundacions
  Peu de foto: 
  Foto Mario Gascón (Ajuntament de Lleida)
 • Millores a la xarxa de clavegueram de Llívia per evitar inundacions
  Peu de foto: 
  Foto Mario Gascón (Ajuntament de Lleida)
 • Millores a la xarxa de clavegueram de Llívia per evitar inundacions
  Peu de foto: 
  Foto Mario Gascón (Ajuntament de Lleida)

L’Ajuntament de Lleida està executant, a través de la concessionària del servei FCC-Aqualia, la millora del clavegueram del barri de Llívia, que té una xarxa força antiga i que patia problemes d’inundacions en casos de pluja intensa. El paer en cap, Miquel Pueyo, el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, i el regidor del barri, Joan Ramon Castro, van visitar aquest dilluns les tasques i han destacat l’esforç de la Paeria per a millorar la xarxa del barri.

“Entre Aigües de Lleida i la Paeria vam analitzar la situació de la xarxa de clavegueram de la ciutat i ens vam fer conscients que havíem d'actuar amb prioritat inicialment a Sucs i ara a Llívia. El clavegueram de Llívia té dues singularitats, no aboca a la xarxa de Lleida, qüestió que hem de resoldre l'any vinent, i que en molts punts falta diàmetre o desnivell. Això fa que quan es produeixen pluges més intenses hagi provocat problemes d'inundacions o molèsties en els habitatges del barri”, ha assenyalat Pueyo.

“El que fem és observar com un tot el sistema de clavegueram en aquest barri i resoldre d'una manera que pretenem definitiva les mancances que té”, ha afegit l’alcalde, qui ha recordat que aquesta actuació forma part de l’acord amb Aigües de Lleida al qual també s’hi va sumar el grup del PSC, que avui ha estat representat en la visita pels regidors Jaume Sellés i Joan Queralt.

Per la seva part, Postius ha indicat que “les actuacions permetran resoldre un problema endèmic, de feia molts anys d'inundabilitat sobretot en episodis de pluges intenses quan el clavegueram no tenia prou capacitat”. A més, el tinent d’alcalde ha destacat la millora per la qualitat de l’aigua que suposarà la connexió de la xarxa de clavegueram de Llívia amb la pública de la ciutat. “Ara les aigües residuals s'aboquen en una clamor i és una situació que ambientalment no resulta admissible. Vam arribar a un acord amb l'Agència Catalana de l’Aigua pel qual les obres es podran licitar a inicis de l'any vinent. Això permetrà fer aquesta connexió que alliberarà la clamor d'aquestes aigües residuals i sanejar la qualitat de l'aigua que arriba a la Mitjana”, ha assenyalat.

Detall de les obres

Fa uns mesos es va dur a terme la primera de les millores previstes al Pla Director, duplicant els col·lectors de sortida del barri i baixant-ne la cota perquè tinguessin més pendent.

La actuació que es fa ara es tracta de la segona fase de les obres, que se centra en l’ampliació del col·lector del carrer Antoni Vilaplana, amb un increment del diàmetre, que passa de 40 a 80 centímetres, una major fondària i pendent durant el seu traçat per a millorar aquesta capacitat de desguàs de les aigües pluvials.

La renovació del col·lector afecta un tram de 225 metres lineals i també es canvien 21 embornals, 16 escomeses i 5 pous de registre. Les obres van a càrrec de la concessionària FCC-Aqualia, amb càrrec al Pla d’Inversions de la concessió, tenen una durada prevista de tres mesos i un pressupost de 348.697 euros

Millores al paviment del carrer Yehudi Menuhin de Lleida
Peu de foto: 
Foto Ajuntament de Lleida
Comparteix

També t'interessarà