Mollerussa activa un nou sistema sonor dissuasiu per fer front a la plaga d'estornells

REDACCIÓ
Publicat: 
14-09-2023
Actualitzat: 14-09-2023 18:46
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Mollerussa activa un nou sistema sonor dissuasiu per fer front a la plaga d'estornells
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Mollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa posarà en funcionament avui un nou sistema per intentar dissuadir la presència massiva d’estornells dels seus dormitoris en zones com són l’avinguda del Canal i també el camí de Belianes, on les defecacions d’aquestes aus malmeten el paviment i el mobiliari urbà. El consistori avança així l’activació dels sistemes de prevenció de la plaga d’aquests ocells per minimitzar els problemes de salubritat que van ocasionar el que el darrer any motivant les queixes de la ciutadania.

Per poder prestar aquest servei, el consistori ha adjudicat el servei enguany a l’empresa Aus Control per un preu anual de 4.658 euros (IVA inclòs). Aquesta empresa, amb l’ajuda d’operaris de la brigada municipal, ja ha instal·lat aquest matí  els dos aparells sonors dissuasius i els 18 altaveus que componen el sistema i que seran programats per emetre, quan comença a fosquejar, una simulació dels crits de les rapinyaires per espantar aquestes aus i evitar que s’ajoquin als arbres. 

Val a recordar que al 2017 aquesta mateixa empresa va iniciar aquest servei com una prova pilot de la qual ja es tenia experiència en altres localitats catalanes i ara el reprèn, després que els darrers quatre anys l’hagi dut a terme una altra firma.

Comparteix

També t'interessarà