⏯️ Mollerussa comença els treballs d'esporga per contenir la plaga d'aus i millorar la seguretat

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
30-11-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Mollerussa comença els treballs d'esporga per contenir la plaga d'aus i millorar la seguretat
    Peu de foto: 
    Anna Berga (ACN)

L'Ajuntament de Mollerussa començat aquest dijous els treballs d'esporga a l'avinguda del Canal, on fa temps que hi ha una presència massiva d'estornells, a més d'altres aus com gralles i coloms, que ha provocat problemes de salubritat. Feia més de cinc anys que aquests plataners no es podaven. Els treballs en aquesta via s'allargaran dues setmanes i volen millorar la seguretat, ja que en els darrers temporals el pes de les branques ha fet caure alguns arbres, i disminuir els problemes que comporten la plaga d'estornells, ja que les defecacions d'aquests ocells malmeten el paviment i el mobiliari humà, a més de generar males olors. El regidor Joel Bastons ha afirmat que en altres zones on ja s'ha actuat, ha disminuït la presència d'aus.

Els treballs han començat al tram de la banda dreta de l'avinguda que va des de la Casa Canal fins a la rotonda de l'Albada. Un cop finalitzada aquesta banda, seguirà per la banda esquerra d'aquest tram i posteriorment s'actuarà a la resta de la via.

L'actuació s'allargarà unes dues setmanes, ha explicat el regidor d'Atenció Externa i Via Pública, Joel Bastons, que ha afegit que l'actuació en aquesta via és la més complicat degut a la densitat i l'alçada dels plataners. De fet, els treballs es duen a terme amb maquinària especial que obliguen a tallar el trànsit.

Feia més de cinc anys que els arbres no s'esporgaven. L'Ajuntament, però, ha decidit canviar el criteri de poda perquè els arbres continuïn creixent i, a la vegada, es pugui minimitzar l'impacte de les plagues d'aus. Bastons ha afirmat que a les zones on ja s'ha actuat, com a la plaça Major, ja s'ha notat una reducció de la presència d'estornells. S'espera, doncs, que l'actuació ajudi a canviar el paisatge de l'avinguda, on actualment bona part del terra i del mobiliari urbà està cobert d'excrements d'aus i de pinyols d'oliva que els ocells porten.

Bastons ha parlat d'una actuació "desitjada i anhelada" per bona part de la ciutadania que, a més de minimitzar l'impacte de la plaga d'estornells, també millorarà la seguretat per evitar que es malmetin branques i arbres sencers en situacions de temporal.

Els treballs d'esporga es van iniciar fa un mes a altres punts de la ciutat i finalitzaran al gener del 2024. A la ciutat hi ha més de 3.000 arbres.

Comparteix

També t'interessarà