Mor per covid-19 Enric Sirvent, el lleidatà que va patir un infart durant les càrregues policials de l’1-O

REDACCIÓ
08-04-2020
  • Mor per covid-19 Enric Sirvent, el lleidatà que va patir un atac de cor durant les càrregues policials de l’1-O
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago

Enric Sirvent, l'home que va patir un atac de cor a la Mariola durant les càrregues del referèndum de l'1 d'octubre del 2017, ha mort aquest dimecres a causa del coronavirus. El lleidatà es va convertir en un dels símbols de l'1-O per l'aturada cardíaca que va tenir arran de les intervencions policials que van tenir lloc al barri de la Mariola, uns fets que va denunciar per lesions i que va reconèixer als l'Audiència de Lleida el policia espanyol que presumptament l'hauria agredit.

Al 2018, va intervenir al Ple de la Paeria, llavors amb el govern socialista d'Àngel Ros, per donar suport a la moció conjunta presentada grups municipals del PDeCAT, ERC-Avancem i la Crida-CUP per demanar al consistori documentar les càrregues policials de l’1-O a la ciutat.

Sirvent també va intervenir durant l'acte d'inauguració de la plaça de l'U d'Octubre, situada davant del Centre d’Atenció Primària de Cappont, un dels punts de votació del referèndum del 2017 on també es van patir durament les càrregues policials. Llavors, va donar les gràcies a les persones que li van salvar la vida i alertava que “molts s’estan inventant tot el que poden sobre el procés”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta