Municipis de les Garrigues i el Segrià reclamen l'Eix Transversal de Ponent

REDACCIÓ
22-09-2021
  • Municipis de les Garrigues i el Segrià reclamen l'Eix Transversal de Ponent

L’alliberament de peatge de l’AP-2 representa un canvi en la mobilitat a Ponent, és per aquest motiu que cal aprofitar aquesta nova via d’altra capacitat gratuïta per vertebrar les comunicacions a la plana de Lleida amb la finalitat de millorar la mobilitat, l’activitat econòmica i revertir el despoblament.

Els municipis de les Garrigues Altes, se sumen a la reivindicació de la Comunitat de municipis del Segrià Sec i també demanen la creació de l’Eix transversal de Ponent, ja que aquesta via es troba recollida com a via estructural primària al Pla Territorial Parcial de Ponent del 2007 i permetria connectar la plana d’Urgell amb les Terres de l’Ebre, des de l’A-2 a Bellpuig, seguint el traçat de la C-233, passant per l’AP-2 a les Borges Blanques, seguint per la C-233 i per una carretera local fins a Torrebesses on enllaçaria amb la C-12 fins a Maials.

La comarca de les Garrigues pateix un dèficit històric en comunicacions viàries, principalment pel que respecta a la vertebració nord-sud de la mateixa, mentre no s’adeqüi el tram Soleràs - La Granadella de la C-233. L’Eix transversal de Ponent permetria també la vertebració nord-sud de la comarca, des de la capital fins a les Garrigues Altes i el Segrià Sec.

Els municipis de les Garrigues Altes ja han fet reunions amb la Diputació de Lleida per tal d’incloure aquesta via al Pla zonal de la demarcació, i han demanat una reunió amb el Departament de Territori.

Actualment el tram amb pitjor estat d’aquest eix és el que va de la C-12, Torrebesses, Granyena, Cogul fins a la C-233, amb motiu que, a banda de l’ús que se’n fa pel transport escolar, escombraries, etc... d’àmbit comarcal, i de vehicles particulars i agrícoles, també és utilitzat pels camions procedents de les Terres de l’Ebre que subministren matèries primeres a les indústries del nord de les Garrigues: Termosolar, General d’olis i derivats (oliasses), etc.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?