⏯️ Municipis lleidatans recomanen no beure ni cuinar amb aigua de l'aixeta

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
29-08-2022
Actualitzat: 29-08-2022 14:04
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Municipis lleidatans recomanen no beure ni cuinar amb aigua de l'aixeta
    Peu de foto: 
    Foto Oriol Bosch (ACN)

Els consistori d'un municipi de l'Urgell i un del Pla d'Urgell recomanen temporalemt als seus veïns i veïnes no beure ni cuinar amb aigua de l'aixeta. Es tracta dels Ajuntaments d'Agramunt i de Mollerussa. En el cas de la capital de l'Urgell, el consistori informa que la concessionària del servei, Cassa, ha detectat un augment dels valors de terbolesa a l'aigua subministrada al municipi, procedent del canal d'Urgell, superiors als límits permesos per la normativa vigent, després de l'avinguda del riu Llobregós per la tempesta de dijous passat. Ara aquesta aigua bruta ha anat baixant pel curs del canal i ha entrat a les estacions de subministrament afectant així més municipis i mancomunitats com Golmés o Vilanova de Bellpuig, Palau d'Anglesola i Sant Martí de Maldà.

Es tracta d'una mesura provisional mentre l'empresa treballa per recuperar la qualitat de l'aigua de boca a la població. En aquest sentit, Cassa està fent seguiment del paràmetre per conèixer l'evolució i realitzant mesures excepcionals per revertir la situació i reforçar la desinfecció, segons va informar diumenge el consistori a través de les xarxes socials.

D'altra banda, l’Ajuntament de Mollerussa també recomana a la ciutadania que s’abstingui de consumir aigua de l’aixeta per beure o cuinar fins a nou avís a causa de problemes en la qualitat del proveïment derivats de l’avinguda del riu Llobregós arran de de la tempesta de dijous passat. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha indicat que l’empresa concessionària de l’aigua a la ciutat, Agbar, s’ha posat en contacte amb el consistori perquè alerti a la població de problemes de terbolesa que s’està treballant per solucionar.

Així mateix, també s’han tancat el subministrament de la dotzena de fonts públiques del municipi a l’espera que es pugui restablir aviat la qualitat de l’aigua.

Comparteix

També t'interessarà