Negociacions per habilitar un aparcament provisional al solar de l’antiga escola de Magisteri

REDACCIÓ
19-07-2019
  • Negociacions per habilitar un aparcament provisional al solar de l’antiga escola de Magisteri
  • Negociacions per habilitar un aparcament provisional al solar de l’antiga escola de Magisteri
  • Negociacions per habilitar un aparcament provisional al solar de l’antiga escola de Magisteri

La Paeria està en converses amb la Generalitat per tal d’aconseguir que el solar de l’antiga escola de Magisteri, que està tancat des de principis de 2017 quan es va acabar l’enderroc, pugui fer-se anar com a aparcament provisional. Així ho ha anunciat el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, en la reunió mantinguda aquest dijous al local social de Magisteri-Zona Alta amb el veïnat de l’entorn del carrer Sant Martí per tal d’escoltar-los i atendre els seus dubtes sobre les obres que s’han iniciat aquesta setmana per tal de renovar el clavegueram i la xarxa de distribució d’aigua del carrer.

“Treballarem a partir d’avui mateix per tal que el solar, que està tancat i és propietat de la Generalitat de Catalunya es posi a disposició dels veïns i veïnes. No tan sols perquè hi puguin aparcar durant les obres que s’allargaran fins ben entrat el mes de novembre o desembre, sinó que, a més a més, mentre la Generalitat no decideixi utilitzar aquest solar per fer-hi l’edifici que s’havia compromès a fer, que s’habiliti com a aparcament de superfície, que doni servei a tot el veïnat i també a tots els restaurants i locals que hi ha a la zona i que tenen una necessitat evident que s’hi pugui aparcar”, ha assenyalat Postius.

De moment, totes dues administracions ja han acordat que l’empresa encarregada de l’obra pugui fer anar aquest espai per emmagatzemar la maquinària, el material i serveis vinculats a aquestes tasques. Això, ha assegurat el regidor, ja ajudarà a reduir l’impacte de l’obra. Ara s’està en fase de negociació amb la Generalitat per tal de permetre netejar l’espai habilitar-hi un accés lateral per permetre als veïns aparcar-hi mentre duren les obres. L’objectiu final és que un cop acabades, aquest pati pugui arranjar-se i destinar-se a aparcament per tot aquest sector de la ciutat, sota una fórmula encara per determinar.

Renovació del clavegueram, canonades i paviment

La renovació del clavegueram i la xarxa d’aigua potable del carrer Sant Martí és l’actuació més important que es farà en aquest àmbit durant l’any 2019, inclosa en el Pla Director d’Abastament d’Aigua i amb un pressupost total de 728.000 euros. A més, tenint en compte que s’ha d’aixecar tot el paviment, s’aprofitarà l’obra per eixamplar les voreres i per renovar la calçada d’aquest eix principal del Centre Històric.

L’actuació comporta restriccions provisionals al trànsit, ja que s’interromp el pas per a vehicles pel carrer Sant Martí des de Prat de la Riba fins a Camp de Mart fins al final de les obres. S’habilita com a alternativa pel veïnat i per l’accés a equipaments com la Panera, l’Orfeó i la Seu Vella l’itinerari per Prat de la Riba-Onofre Cerveró (que passarà a ser de doble sentit de forma provisional)-Camp de Mart i Sant Martí. El trànsit per Bonaire i Camp de Mart no es veurà afectat. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'ajornament de les eleccions catalanes al maig?