Neix la primera associació lleidatana exclusiva de dol gestacional, perinatal i neonatal

REDACCIÓ
Publicat: 
14-06-2023
Actualitzat: 14-06-2023 9:04
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Neix la primera associació lleidatana exclusiva de dol gestacional, perinatal i neonatal
    Peu de foto: 
    Acte de Chisana a la Seu d'Urgell a càrrec d'una membre de la junta de l'associació. FOTO: Chisana.

El pròxim dissabte 17 de juny es presenta a Lleida la recentment fundada Associació CHISANA-Famílies i professionals per al dol Perinatal de Lleida, una entitat sense ànim de lucre compromesa a promoure la comprensió i normalització de l'experiència d'una pèrdua gestacional, perinatal o neonatal, així com a visibilitzar aquest dol a la societat.

L'associació ha organitzat una jornada de presentació per aquest dissabte 17 de juny des de les 10 h fins a les 20 h a la plaça Sant Joan de Lleida. Al llarg de la jornada s'han programat diverses activitats com una masterclass de ioga, concerts a càrrec de Marta Mesalles i Alex Doblas, activitats per a infants, una desfilada de moda, un espectacle de batucada i el sorteig de quatre entrades a PortAventura Park, entre altres. A l'acte, que compta amb la col·laboració de diverses empreses i entitats, també hi participarà el Sr. Postu com a soci d'honor.

CHISANA, la primera associació lleidatana exclusiva de dol gestacional, perinatal i neonatal, proporciona un espai d'alleugeriment del dol i dona suport emocional i jurídic a mares, pares i familiars que han patit la pèrdua d'un o diversos fills durant la gestació, durant el part o posteriorment. A més, assessora i dona suport als professionals en contacte amb usuaris en dol perinatal com poden ser els del sector sanitari, educatiu o funerari per tal de millorar la seva manera d'entendre i gestionar la pèrdua, fent-los més empàtics i sensibles en situacions de dol perinatal i neonatal. Recentment, s'ha inaugurat un espai a La Seu d'Urgell on CHISANA hi és present i pròximament se n'obrirà un altre a Arbeca.

Comparteix

També t'interessarà