⏯️ Només l’11% de les alcaldies de la Segarra estan liderades per dones

REDACCIÓ
12-06-2020
  • ⏯️ Només l’11% de les alcaldies de la Segarra estan liderades per dones

El Pla Comarcal en Polítiques d'Igualtat de gènere, aprovat durant el darrer Ple del Consell Comarcal de la Segarra, apunta que sols l’11% de les alcaldies de la comarca estan liderades per dones. Aquest Pla està realitzat a través d’una diagnosi social extensa amb la participació d’agents i professionals de tots els àmbits i marcarà les línies i eixos de treball a seguir amb la finalitat d’implementar la transversalitat de gènere.

Altres dades rellevants d’aquest Pla són que a la Segarra gairebé el 70% de persones reconegudes amb grau de dependència són dones, que les llars amb un sol progenitor el 73% són monomarentals, que el 71% de les reduccions de jornades que es demanen a la Segarra són dones, i com aquestes dades rellevants altres on el Pla Comarcal pretén combatre.

Tal com explica la consellera comarcal de serveis socials al Consell, Gemma Martínez, el Pla ha de ser l’eina on tots els ajuntaments de la comarca cal que hi treballen per fomentar plegats la igualtat a la comarca.

La projecció i implementació d’aquestes polítiques d’igualtat a la Segarra es realitza a través del SIAD del Consell Comarcal, Servei d’Informació i Atenció a les Dones. El SIAD ha realitzat una infografia d’aquest Pla que us podeu descarregar a la web del Consell Comarcal, com també, us podeu descarregar el Pla Comarcal en Polítiques d’Igualtat de gènere.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta