Nou termini per a sol·licitar ajudes al pagament del lloguer a l'Oficina Local d'Habitatge de Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
16-04-2024
Actualitzat: 01-05-2024 18:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Nou termini per a sol·licitar ajudes al pagament del lloguer a l'Oficina Local d'Habitatge de Lleida
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

L’Oficina Local d’Habitatge de l’Empresa Municipal d’Agenda Urbana (EMAU) ha iniciat el període de recepció de sol·licituds per a les subvencions del Govern de Catalunya destinades al pagament del lloguer, dirigides a persones amb edats compreses entre els 36 i els 64 anys.

L’horari d’atenció al públic a les oficines de l’EMAU és de 9.00 a 14.00 hores, i el termini per presentar les sol·licituds finalitza el 10 de maig, segons ho estipula la resolució TER/1138/2024, datada del 4 d'abril. Aquesta és la tercera convocatòria d’ajuts al lloguer publicada aquest any, seguida de les destinades a persones majors de 65 anys i menors de 35, que ja han conclòs el seu termini de sol·licitud.

L’EMAU ha rebut més d’un miler de sol·licituds de veïns i veïnes de Lleida per a aquestes dues línies d’ajuts. Pel que fa a la línia destinada a la gent gran, s’han registrat 241 sol·licituds (un 1,7% més que l’any anterior), mentre que en la línia per a joves se n’han comptabilitzat 853, representant un important augment del 91% respecte a l’any anterior. El termini per aquesta convocatòria va tancar-se el passat divendres. L’any passat, es van presentar 1.655 sol·licituds a l’EMAU en la mateixa línia.

Pel que fa als requisits per optar a les subvencions, cal disposar d'una font regular d'ingressos que no superi les rendes anuals de la unitat de convivència establertes en 3,05 vegades l'indicador de renda de suficiència (IRSC), equivalent a 24.301,57 € anuals. A més, es consideren els coeficients reductors dels ingressos computables segons el nombre de persones que conviuen. El període impositiu per acreditar en aquesta convocatòria és l’exercici fiscal del 2022.

D’acord amb les bases establertes, el preu del lloguer no pot superar els 600 euros mensuals (a la demarcació de Lleida), llevat dels casos de famílies nombroses, famílies monoparentals i unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat legalment reconeguda, on s’estableix un límit màxim de 900 euros al mes. En cas de lloguer d’una habitació, el límit és de 300 euros mensuals.

Quant a l'import de la subvenció, serà del 20% de l'import del lloguer quan l'esforç per pagar-lo sigui igual o inferior al 30% dels ingressos; del 30% quan aquest esforç sigui superior al 30% i inferior al 40% dels ingressos; i arribarà al 40% de l'import del lloguer quan l'esforç per pagar sigui igual o superior al 40% dels ingressos ponderats. S’estableix també un límit màxim de 2.400 euros anuals per habitatge i un mínim de 240 euros anuals per habitatge, en cas que la quantitat resultant sigui inferior.

Comparteix

També t'interessarà