Novetats a l'Agenda Jove de tardor amb una "Poketour" i tallers de cinema i de garrotín

Publicat: 
28-10-2016
Actualitzat: 28-10-2016 10:19
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Novetats a l'Agenda Jove de tardor amb una "Poketour" i tallers de cinema i de garrotín

Les activitats, organitzades per Joventut de la Paeria i diversos col·lectius juvenils, estan obertes al jovent de la ciutat i, en aquesta ocasió, també s’han programat iniciatives per als dissabtes. L’Agenda Jove de la Paeria torna aquesta tardor carregada de propostes per al jovent de la ciutat, que podran gaudir d’algunes novetats com una “Poketour Lleida”, tallers de cinema que culminaran amb el rodatge d’una pel·lícula o classes de garrotin i rumba catalana. L’Agenda Jove és una publicació periòdica que recull l’oferta d’activitats del Departament de Joventut, d’associacions juvenils i iniciatives de joves que participen en la seva elaboració. Les inscripcions per a les diferents activitats estan obertes. El “Poketour Lleida” és un esdeveniment que es farà el divendres 4 de novembre per a afeccionats al joc de Nintendo Pokémon GO per conèixer altres entrenadors, capturar Pokémon i aconseguir premis en proves i reptes. La cita és a les 17 h a la plaça de Blas Infante i després, a partir de les 21.30 h, s’anirà a La Palma per fer tornejos, manualitats “nintenderes” i projeccions, entre altres. L’activitat està organitzada per Nintenderos amb el suport de Joventut. Una altra de les novetats són els tallers de cinema sobre guió, direcció, direcció de fotografia, direcció d’art, etc., que s’han fet del 17 al 21 d’octubre, que culminen amb la participació en el rodatge de la pel·lícula “Algo de Valentina”, del director Jordi Celma. Encara en el marc de Palma Produccions s’ofereix cursos de producció de curtmetratges i/o documentals i el Premi Palma d’Or.

Els cursos de cuina s’adapten a les peticions dels joves i s’obren a la cuina vegana creativa. Els dissabtes d’octubre i novembre es fan les pràctiques culinàries amb sabors d’arreu del món (Mediterrani, Mèxic, Índia i Àsia), que tenen una altra proposta amb la cuina de joves Erasmus per als dimarts (xinesa, alemanya, lituana, polonesa, coreana i turca). De fet, a l’Agenda es pot trobar informació sobre el Servei Voluntari Europeu i es fomenten les quedades per practicar l’anglès amb el grup de joves Colective Hug. Pel que fa al teatre, la música i la dansa, s’estrenen a l’Agenda Jove la dansa del garrotin i la rumba catalana, amb tallers a càrrec de Dolors Pubill, filla de Lo Parrano. El col·lectiu Trapetelando proposa una iniciació a la dansa contact i portés, a l’escola La Mitjana, a Pardinyes. També es fa el taller de Clown Social, que està reconegut amb 1 crèdit de matèria Transversal a la Universitat de Lleida (1ETCS). Es mantenen els concerts a Els Bucs “en viu” durant el mes de novembre, amb les actuacions de: Hermanos Lobo, Madelmans, Falçament i Rumberios. I hi ha el concurs de composició jove, que promou la Jove Orquestra de Ponent, a l’Auditori Municipal Enric Granados. La masterclass i roda oberta de ball freestyle es farà al Teatre de la Llotja i se suma al campionat internacional de dansa urbana The Best On, de Dancescape. Les noies prenen protagonisme en els esports, amb els partits de Futbol 7 Femení al camp municipal de Pardinyes i es farà una nova edició del campionat de futbol sala per a equips de nois, noies i mixtes, amb 5-10 jugadors d’entre 15 i 30 anys.

El Mercat de les Idees estarà present al Rumm Festival Gastronòmic als Camps Elisis. I les sortides d’aquesta Agenda Jove es faran al Saló del Manga, a Barcelona, i a la Fageda de Malpàs, fent una ruta de la fauna de Montiberri (Alta Ribagorça) per gaudir dels colors de la tardor. Entitats com l’Agrupament Escolta Alosa conviden a participar a vine al Casal o la Fundació Verge Blanca ho fa amb cursos de formació de premonitors, monitors i directors de lleure, entre altres. L’Associació Sense Embuts ha organitzat diverses sessions sobre Les eines de l’amor; Nova Nit ofereix activitats sobre viodejocs, mitologia japonesa, halloween, steampunk o de concursos televisius, i Activa’t – Oci Nocturn se suma a les iniciatives, amb cuina, cinefòrum, Wii, jocs de taula, etc. L’Agenda Jove compta des d’aquest estiu amb un nou format, amb una distribució més pràctica i estructurada en blocs. El nou disseny s’adapta a les necessitats manifestades pels joves que participen en l’elaboració del Pla Local de Joventut de Lleida. La informació s’ordena per temàtiques i té una lectura més fàcil. L’autora de l’edició de tardor 2016 ha estat l’estudiant de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol, Estefania Bravo. A cada Agenda hi ha obsequis i promocions d’activitats culturals. En aquesta, hi ha una promoció perquè les 10 primeres persones que enviïn una foto ballant hip hop davant de la Llotja rebin una entrada gratuïta per al The Best On 2016, que es farà el 19 de novembre. La foto s’ha d’enviar a joventut@paeria.cat.

Comparteix

També t'interessarà