⏯️ Obertura a mig gas de les terrasses a la capital del Pallars Sobirà

ACN
11-05-2020
  • ⏯️ Obertura a mig gas de les terrasses a la capital del Pallars Sobirà
  • Obertura a mig gas de les terrasses a la capital del Pallars Sobirà
    Peu de foto: 
    Maria Pilar Cases, alcaldessa de Tremp

El temps ha deslluït el primer dia d'obertura de les terrasses dels bars i restaurants a Sort. Tot i el permís per ja obrir el 50% de la capacitat de les terrasses, alguns bars han optat per seguir tancats. Els que sí que han obert, ho han fet per a poc a poc anar tornant a la normalitat i donar el servei a aquells clients fidels que esperaven aquest dia des de feia temps. El Pallars Sobirà és una comarca turística que confia que a poc a poc es vagin incorporant a la fase 1 del desconfinament altres territoris com Lleida o Barcelona. Mentrestant, atenen als veïns de la zona, amb totes les mesures de seguretat que se'ls requereix. A primera hora han estat pocs els clients però a mesura que ha avançat el matí s'ha vist més moviment de gent.

A la capital del Pallars Jussà el primer dia d'obertura de terrasses solament ho han fet 7 bars del 29 que hi ha a Tremp, segons l'alcaldessa Maria Pilar Cases

Cases ha explicat que per tal de facilitar la implantació de terrasses a la via pública a partir d'aquest dilluns, l'Ajuntament de Tremp ha previst un seguit de mesures. Per una banda i davant l'obligatorietat d'obrir les terrasses dels bars a un 50% de la seva capacitat, l'ajuntament facilitarà l'ampliació d'espai, sempre que sigui possible, per tal de poder disposar de més metres per ubicar taules i cadires. El Consistori ha aprovat una reducció del 50% del preu de la taxa d'ocupació de via pública, un impost que es calcula per metres quadrats.

Per contra, l'obertura de botigues a la capital del Jussà ha estat massiva i han obert pràcticament totes les que ho tenien permès. Cases ha explicat que confia que els bars vagin obrint tots de manera progressiva donat que molts han demanat permís d'ampliació de terrassa a l'ajuntament.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta