Obre el pavelló 3 de Fira Lleida per acollir transeünts de la campanya agrària

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
03-06-2024
Actualitzat: 09-07-2024 12:50
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Obre el pavelló 3 de Fira Lleida per acollir transeünts de la campanya agrària
    Peu de foto: 
    El tinent d'alcalde Carlos Enjuanes ha visitat el dispositiu en el seu primer dia d'obertura ©Ajuntament de Mollerussa

Aquest dilluns, el pavelló 3 de Fira Lleida ha obert les portes per acollir persones transeünts de la campanya agrària que no tenen feina. Amb una capacitat de cent places, l’equipament preveu acollir uns 900 usuaris fins al 31 d'agost, data en què deixarà de funcionar. Els serveis que s'hi ofereixen inclouen esmorzar i sopar, dutxes, bugaderia i atenció sociolaboral. Les persones vulnerables, com dones, majors de 60 anys, menors de 25 anys i persones amb problemes de salut, seran allotjades en pisos municipals i es reserven també llits gestionats per la Fundació Jericó. Per a aquells que tenen contracte de feina, s'han habilitat altres pisos, tot i que des de principis de maig no s'ha registrat cap ús, segons ha explicat el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida, Carlos Enjuanes.

El pavelló 3 de Fira Lleida està preparat per allotjar les persones que arriben a la ciutat amb l'objectiu de treballar a la campanya de la fruita. Enjuanes ha subratllat que l’equipament està adreçat a "persones transeünts que no treballen", ja sigui perquè no tenen la documentació administrativa necessària o perquè estan buscant feina.

Larrosa denuncia que ajuntaments del sud d'Espanya paguen el viatge de temporers a Lleida
Peu de foto: 
L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, durant la roda de premsa ©Ignasi Gómez

La instal·lació estarà oberta cada dia des de les sis de la tarda fins a les vuit del matí, oferint allotjament, menjador, dutxa i atenció sociolaboral. Cada usuari podrà estar-hi durant set dies i després se'ls farà un seguiment en funció de la seva vulnerabilitat. La gestió de l’equipament ha estat adjudicada a l'entitat Sant Joan de Déu Terres de Lleida.

Els serveis socials de l’ajuntament treballaran per identificar els perfils més vulnerables, com majors de 60 anys, menors de 25 anys, dones i persones amb problemes de salut. Aquestes persones seran allotjades en pisos de l’Empresa Municipal d’Agenda Urbana (EMAU), incloent-hi pisos reservats exclusivament per a dones, donat l'augment d'atenció d'aquest col·lectiu entre els anys 2022 i 2023. També s'han reservat una vintena de places gestionades per la Fundació Jericó.

A més, la Paeria ha habilitat una quinzena de pisos socials per a persones amb contracte de feina a la campanya de la fruita. El lloguer d’aquests immobles és de 5 euros setmanals, amb una fiança de cent euros. Tot i això, des de principis de maig, no s’ha rebut cap sol·licitud per utilitzar-los, tot i detectar-se perfils que podrien ocupar-los, ha explicat Enjuanes.

El tinent d’alcalde ha avançat la voluntat del govern municipal per a la "possible millora" del dispositiu del pavelló 3 de cara a futures campanyes. Així, es preveu disposar d’un centre d’acolliment per a temporers, la licitació del qual sortirà "ben aviat", així com reconvertir immobles en desús de l’Horta en allotjaments per a treballadors de la campanya agrícola.

Comparteix

També t'interessarà