Oliverart 2023 del Centre de l’oli de la Granadella selecciona cinc projectes artístics

REDACCIÓ
Publicat: 
15-02-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Oliverart 2022
    Peu de foto: 
    Oliverart 2022

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella ha seleccionat cinc obres d’art per a la sisena edició del projecte Oliverart 2023.

 

Oliverart compta amb dues categories, la modalitat 1 és per a exposicions temporals a la sala d’exposicions del CCOC, i la modalitat 2 és per a obres per a ser instal·lades de manera permanent a l’exterior, al passeig escultòric del Mirador del Coll de Bovera.

Els projectes han de ser de qualsevol disciplina artística com: la pintura, la il·lustració, l’escultura, la fotografia, el videoart o qualsevol forma de creació contemporània, i la temàtica ha de ser referent a conceptes com la ruralitat, la natura, el paisatge o la sostenibilitat del territori.

Referent a la modalitat 1, exposició temporal, han estat escollides les obres:

  • Xavier López Esteban, amb l’obra “Racons de la Granadella. Arquitectura i Paisatge Rural”. Col·lecció de pintures a l’aquarel·la on es representen diversos indrets de La Granadella i amb les que vol fer més visibles els beneficis que aporta el viure i respirar la cultura de l’oli i la vida rural.
  • Palmira Rius Tormo, amb l’obra “Fusta. L’esquelet dels arbres”. Selecció d’escultures orgàniques i tèxtil contemporani on domina la fusta, un element gairebé perdurable.
  • Sissi Salinas Portocarrero, amb l’obra “Camino”. Recull de pintures que representen l’experiència viscuda de l’autora durant i després de tornar del viatge que va fer a la seva terra natal, Bolívia.

Respecte a la modalitat 2, passeig escultòric, han estat seleccionades les actuacions:

  • Cristian Gil Gil, amb l’obra “Homenatge al vent de la Granadella”. Peça de ferro que s’activa amb l’impacte del vent creant un moviment giratori entorn d’un eix.
  • Íngrid Tost Dalmau, amb l’obra “Talaia”. Escultura de pedra natural en forma de fulla d’olivera amb un forat al seu interior amb forma ametllada a través del qual es podrà observar el paisatge de l’entorn natural del Coll de Bovera.

El CCOC ha posat en marxa amb Oliverart un projecte innovador amb l’ambició de consolidar-se a mitjà i llarg termini com un dels espais d’art i natura de referència a Catalunya, i en especial a les Terres de Ponent.

Comparteix

També t'interessarà