Pares i l'escola Pau Claris, contra la caldera de biomassa al pati

C. SANS
08-12-2020
  • Pares i l'escola Pau Claris, contra la caldera de biomassa al pati

L’Ampa de l’escola Pau Claris de la Seu i la direcció del centre s’oposen a la caldera de biomassa que l’ajuntament instal·larà al pati del col·legi. Les famílies han iniciat una recollida de firmes per reclamar un canvi d’ubicació i han penjat una pancarta a l’entrada del centre. Consideren que “la combustió de la caldera pot arribar a emetre gasos contaminants” perjudicials per a la salut i lamenten que la instal·lació farà que es perdin 20 metres quadrats de pati.

També estan en contra de l’“impacte visual” que tindrà una xemeneia de 10 metres d’alçada, per la qual cosa reclamen una alternativa. La caldera servirà per escalfar el centre educatiu i l’edifici cultural de les Monges. Opinen que “a nivell de viabilitat hauria d’instal·lar-se a les Monges”. Les obres van començar el mes de juny passat. El projecte inicial contemplava instal·lar-la al pati de les Monges però els treballs d’excavació van deixar al descobert un important jaciment arqueològic medieval. L’ajuntament va paralitzar les obres i va proposar el canvi d’ubicació.

El consistori, per la seua part, va descartar que la combustió de la caldera sigui perjudicial i va dir que els gasos del sistema actual de gasoil “són pitjors”.

El vicealcalde, Francesc Viaplana, va lamentar que “el col·legi utilitzi un discurs fals per defensar la seua oposició”. Va explicar que s’han reunit amb el col·legi i “hem recollit les seues inquietuds i treballem per buscar una solució tècnica perquè l’escola no perdi un sol metro de pati”. Va assegurar que preparen una reunió telemàtica amb les famílies “per resoldre dubtes i buscar el consens màxim” i es va mostrar sorprès “perquè no entenem com una escola verda fa una oposició tan frontal i visceral contra una instal·lació sostenible que s’alimentarà amb estella produïda al territori”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?