Perdonen un deute de 69.120 euros a una veïna de Cervera amb la Llei de Segona Oportunitat

REDACCIÓ
Publicat: 
27-04-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Perdonen un deute de 69.120 euros a una veïna de Cervera amb la Llei de Segona Oportunitat

El jutjat de Primera Instància número 6 (mercantil) de Lleida ha perdonat gràcies a la Llei de la Segona Oportunitat un deute de 69.120 euros a una veïna de Cervera, M. E. A. P., que pateix fibromiàlgia i que es troba en una situació de desocupació després de tancar el restaurant de la mateixa localitat on treballava arran de pandèmia de la Covid-19.

De fet, des de Bergadà Asociados, despatx que ha portat el cas, recorden que "el coronavirus va arrossegar tant empresaris com treballadors que actualment es troben en una situació molt precària. Per sort, la nostra clienta ara torna a respirar, ja que el jutge l'ha exonerat del passiu insatisfet".

Per la seva banda, la dona expressa que "ara tot ho veig amb optimisme. Puc tirar endavant i respirar d'una altra manera. Ja s'ha acabat aquest patiment i el malson ja és cosa del passat", conclou.

Una situació que es va anar complicant

Pel que fa als fets, la situació d'insolvència de M. E. A. P. es va originar per un crèdit hipotecari pendent que gravava el seu habitatge anterior, on residia amb el que ara és la seva exparella. El 2004 van adquirir un habitatge i el 2006 van ampliar la hipoteca per assumir el traspàs d'un restaurant a Cervera.

La crisi del 2008, amb la corresponent pujada d'impostos, llum, preu del lloguer i despeses de proveïdors i matèries primeres, "va desencadenar una situació insostenible malgrat tenir sota control la comptabilitat del local. No van tenir cap altra opció que tancar el restaurant, ja que no podien continuar mantenint-ho", explica l'advocada i sòcia fundadora de Bergadà Asociados, Marta Bergadà.

Transcorregut un temps, se'ls va oferir regentar un restaurant propietat d'una tercera persona, però al cap de cinc mesos, per una mala entesa amb l'amo de l'establiment, es van veure obligats a abandonar-lo. Així, la situació es va anar complicant, ja que tots dos estaven en una situació de desocupació, amb un fill de 9 anys i sense tenir recursos econòmics, "pel fet que eren autònoms i no podien accedir a cap mena de prestació per desocupació i la quota de la hipoteca també va anar augmentant de manera considerable", explica Bergadà.

L'home va trobar una feina, però així i tot sufragar les despeses era complicat, cosa que els va portar a haver de sol·licitar una nova ampliació del préstec hipotecari. A més, ella no podia treballar per problemes de salut, en patir fibromiàlgia aguda.

A causa d'un mal estar a l'àmbit familiar per aquests problemes, la parella es va divorciar, quedant-se ell, vivint al domicili fins que va ser subhastat. La dona i el seu fill se'n van anar del domicili, però l'home no es va fer càrrec de les despeses pendents de la hipoteca, fet que hi va repercutir.

La dona va trobar feina al sector de l'hostaleria i la restauració, però el desembre del 2022 va ser acomiadada, per motius econòmics i de producció del restaurant, el qual va tancar per la pandèmia. Així mateix, la seva situació de salut va empitjorar encara més, havent de ser intervinguda quirúrgicament el mes de gener passat, cosa que va fer que avui encara estigui de baixa i cobrant una prestació per desocupació d'uns 800 euros.

Actualment la clienta de Bergadà Asociados explica que "encara estic assimilant que el jutge hagi perdonat els meus deutes en tan poc temps. Tant jo com la meva família estem en aquell moment que encara no ens ho creiem".

Comparteix

També t'interessarà