Pigem, Cuartero i Piris pugnen pel European Tour

SEGREcom
04-11-2015
  • Pigem, Cuartero i Piris pugnen pel European Tour

Els golfistes professionals lleidatans Carlos Pigem, Emilio Cuartero i Gerard Piris tenen per objectiu comú en les pròximes setmanes accedir al European Tour, el més prestigiós i de major nivell del món juntament amb el nord-americà.

Carlos Pigem és el que té el camí més aplanat, a priori, ja que els seus bons resultats d'aquest any en l'Asian Tour -que compartia tornejos amb el circuit europeu- li han permès accedir directament a la final de l'Escola de Qualificació. Aquesta es disputarà entre els dies 14 i el 19 d'aquest mes al camp PGA Catalunya (Girona). Pigem, de moment, ja té els drets de joc de l'Asian Tour per al 2016 més que lligats en la que seria la seua quarta temporada en aquest circuit. "Si aconsegueixo com espero entrar en el circuit europeu, la setmana següent ja jugaria un torneig d'aquest tour a Sud-àfrica (seria el Nedbank Golf Challenge del 4 al 7 de desembre). Si no és així, encara em quedaran aquest any tres o quatre tornejos a Àsia."

El jugador del Raimat Golf Club va aconseguir assegurar la targeta de l'Asian Tour pràcticament en els tres primers tornejos de l'any que va disputar (Malàisia, Tailàndia i l'Índia) que eren compartits pels circuits asiàtic i europeu, la qual cosa dóna encara més valor al seu assoliment. El lleidatà va destacar sobretot a Tailàndia amb el seu setè lloc.

Per la seua part, Emilio Cuartero, en el seu primer any com a professional, té assegurat poder repetir la seua participació en el Challenge Tour. Però el seu ambiciós objectiu, igual que el de Pigem, és jugar al European Tour l'any que ve. A diferència de Carlos, ell haurà de jugar la segona fase de l'Escola de Qualificació, prèvia a la final, des d'aquest divendres fins dilluns vinent dia 9 en una de les quatre seus d'aquestes semifinals. Li ha tocat el camp del Panoràmica Golf de Castelló. "Si no entro al circuit europeu, no tornaria a competir fins al març en el Challenge novament", va assenyalar Cuartero.

Finalment, Gerard Piris, que ha ressorgit aquesta temporada guanyant un torneig de l'Alps Tour, a més d'acabar segon i tercer en uns altres dos, també disputarà, com Cuartero, una de les semifinals de l'Escola de Qualificació. En el seu cas jugarà a Las Colinas (Múrcia) també des d'aquest divendres a dilluns.

Cuartero i Piris han d'acabar entre els 15 primers a la seua seu per accedir a la final.

final i semifinals

Carlos accedeix directe a la final de l'Escola de Qualificació, i Emilio i Gerard jugaran semifinals

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta