Podria haver "discriminació" si no s'estan vacunant policies nacionals i guàrdies civils a Catalunya

ACN
27-04-2021
  • Imatge d'arxiu Guàrdia Civil (ACN)
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu Guàrdia Civil (ACN)

La fiscalia ha alertat que s'estaria donant "una clara i injustificada situació de discriminació" per part del Departament de Salut si no s'estan vacunant policies nacionals i guàrdies civils a Catalunya. Així ho explica en l'informe emès arran d'un recurs presentat pel sindicat JUPOL i l'associació de la Guàrdia Civil JUICIL. Tots dos asseguren que s'ha anul·lat el pla de vacunació per al cos de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya però es manté per als Mossos d'Esquadra, les policies locals i altres cossos d'emergències. Segons ells, es vulneraria el dret fonamental a la igualtat i a la no discriminació i quedaria afectat el dret a la salut dels agents.

En el recurs, demanen com a mesura cautelaríssima la represa del pla de vacunació per als dos cossos policials. La Fiscalia recorda que a finals del 2020 el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut va publicar el pla de vacunació, que incloïa les forces i cossos de seguretat de l'Estat com a treballadors essencials. La vacunació d'aquest col·lectiu va començar al febrer.

La fiscalia assegura que "de ser certs els fets al·legats" s'estaria produint aquesta discriminació i considera que s'hauria de revertir la situació.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va afirmar diumenge passat que hi havia hagut "un problema amb el cens" dels policies nacionals i dels guàrdies civils i va afirmar que Slaut estava "treballant" en aquesta qüestió.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta