Postius insisteix a crear una llista independentista única

S.C.D.
20-12-2018
  • Postius insisteix a crear una llista independentista única

El president del grup municipal del PDeCAT i alcaldable per Junts per Lleida, Toni Postius, va anunciar ahir que convocarà una cimera amb els partits i entitats independentistes sobre “com enfocar les eleccions municipals del mes de maig i de com podem traduir en una candidatura la unitat que ens demana la ciutadania”. Ho va dir durant l’esmorzar de Nadal amb els mitjans de comunicació locals, en què no es va servir menjar “en solidaritat amb els presos polítics que estan en vaga de fam”, i en el qual també va fer balanç de l’any 2018 en clau estatal, catalana i local.

Respecte a crear una llista única independentista, Postius va insistir que “per nosaltres no quedarà, ho intentarem fins al final” i va assenyalar que “l’objectiu és no perdre cap vot i que hi hagi una victòria republicana a Lleida, ja que hi pot haver formacions que s’hi presentin i no obtinguin representació al ple, per la qual cosa es perdrien uns vots molt valuosos”.

L’alcaldable del grup d’Esquerra, Miquel Pueyo, va reaccionar afirmant: “no sé amb quina autoritat Postius pot convocar cimeres” i va assenyalar que “ens hem reunit moltes vegades i estem disposats a dialogar totes les vegades que facin falta”, encara que va recalcar que “poder anar junts o no ja ho hem parlat moltes vegades”. Per la seua part, el regidor de la CUP Pau Juvillà va assenyalar que “no tenim problema a reunir-nos i parlar, però creiem que podem recollir més vots anant per separat”.

Postius, que és diputat al Congrés, va assegurar que el canvi de Govern a Madrid ha estat similar al relleu de l’alcalde a la Paeria. “Al principi tot van ser bones paraules, però quan es passen de les paraules als fets tot ha seguit igual”, va assegurar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta