Prop de 5.000 alumnes del Segrià es beneficiaran de beques de menjador

REDACCIÓ
11-09-2020
  • Prop de 5.000 alumnes del Segrià es beneficiaran de beques de menjador

Un total de 4.865 escolars del Segrià començaran dilluns el curs 2020-21 com a beneficiaris d'una beca de menjador, una xifra lleugerament superior als 4.838 del curs anterior.

Una de les novetats d'aquesta convocatòria és que les beques que cobrien el 50% han passat a ser del 70%. Aquestes són les que més han augmentat, passant de les 4.045 del curs anterior a les 4.129 actuals. També s'han aprovat 736 beques que cobreixen el 100%, 44 de les quals són per a alumnes amb necessitats especials. D'altra banda, s'han denegat 575 beques per no complir els requeriments.

El Consell Comarcal del Segrià i el departament d'Educació han resolt gairebé la totalitat de les sol·licituds abans de començar el curs escolar, malgrat les dificultats en la tramitació, que s'ha fet majoritàriament de forma telemàtica per la pandèmia de la Covid-19. Per fer-ho possible, cal destacar l'esforç i la dedicació de tot el personal del Consell Comarcal i el reforç que s'ha fet en la plantilla, atès la importància dels ajuts, especialment en un moment difícil per a moltes famílies.

Les xifres encara són provisionals, ja que hi ha 75 expedients en procés de resolució per part de la Generalitat, 9 beques pendents de validar, 166 pendents de requeriment i 83 pendents d'informació d'Hisenda.

En total, s'ha tramitat per a aquest curs 3.726 expedients d'ajuts de menjador escolar, que corresponen a 5.834 alumnes beneficiaris.

D'altra banda, ahir dimecres el Consell Comarcal del Segrià va reunir-se amb les alcaldies de la comarca per explicar-los els nous plecs del contracte de menjador -que gestionaran les empreses Aramark i Comertel-, les millores previstes en el servei i el protocol del pla d'obertura de les escoles en el marc la pandèmia sanitària.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?