Quatre grups de l’IRBLleida reben finançament per reforçar el seu impacte científic i promoure la seva projecció internacional

REDACCIÓ
Publicat: 
23-01-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • IRBLleida
  Peu de foto: 
  Imatge d'arxiu (IRBLleida)

Quatre grups de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) han rebut finançament, durant tres anys, per part de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) per impulsar les seves activitats que permetin reforçar l’impacte científic, econòmic i social de la recerca, així com per promoure la seva projecció internacional. Es tracta dels grups de recerca:

 • Grup de càncer ginecològic i afins (GinA), liderat per l’investigador Xavier Matias-Guiu Guia.
 • Grup de recerca de biomarcadors en càncer (GReBiC), liderat pels investigadors Jose Manuel Porcel Pérez, Antonia Salud Salvia i Maria Alba Sorolla Bardaji.
 • Investigació translacional en medicina respiratòria, liderat per Ferran Barbé Illa.
 • Neurociències clíniques, liderat per Francisco Purroy Garcia.

A més d’aquests quatre grups, l’AGAUR també ha reconegut la tasca de 5 grups més de l’IRBLleida, que tot i que no han rebut finançament, també destaquen per la seva activitat científica.

 • ERLab, recerca en urgències i emergències, liderat per Oriol Yuguero Torres.
 • Grup d’estudi de la cognició i la conducta, liderat per Gerard Piñol Ripoll.
 • Grup de recerca translacional vascular i renal, liderat per José Manuel Valdivielso Revilla
 • Oncologia molecular, liderat per Diego Arango del Corro
 • Grup de recerca en immunologia i metabolisme (GRIM), liderat per Juan Verdaguer Autonell, Concepción Mora Giral i Albert Lecube Torelló.

L’AGAUR ofereix aquest acreditació a tots els grups de recerca de les universitats del sistema universitari de Catalunya, els centres de recerca públics i privats, les fundacions hospitalàries i les infraestructures científiques i tècniques singulars amb personalitat jurídica pròpia i seu a Catalunya. Aquesta és la darrera convocatòria de Suport a Grups de Recerca (SGR) que es publica abans que la Llei de la ciència de Catalunya (LCC) sigui aprovada pel Parlament i es comenci a configurar, en conseqüència, un nou model de la recerca que s'ordenarà mitjançant la planificació coordinada, el finançament adequat (amb l'horitzó dels objectius del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement d'arribar a les mitjanes de la UE 27) i l'avaluació sistèmica.

Comparteix

També t'interessarà