Raül Arenas: “Fer el que m’agrada ajudant a qui ho necessita és molt gratificant”

LLEIDACOM / Gerard Amigó
Publicat: 
21-11-2018
Actualitzat: 05-12-2018 12:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Raül Arenas: “Fer el que m’agrada ajudant a qui ho necessita és molt gratificant”

El Raül Arenas és un esportista targarí que afrontarà el proper mes de març el repte de córrer 190 km entre Llívia i Tàrrega en favor d’una noia amb mobilitat reduïda. Es tracta de la Noe Gaya, de l’Espluga de Francolí, l’autora del llibre “El camí de la papallona” en el que explica l’accident de trànsit que va patir l’any 2000. La Noe ara somia en publicar-ne aviat un altre amb l’ajuda d’en Raül.

Aquesta és la tercera iniciativa d’aquest targarí altruista que ha batejat la iniciativa amb el lema “Sempre endavant”, en la que mostra la vessant més solidària de l’esport. Des de Lleida.com volem conèixer més a fons aquesta iniciativa i saber com el Raül pretén aconseguir recaptar fons per al llibre de la Noe.

 • Com sorgeix aquest nou repte de la campanya "Sempre endavant"?

Tot neix en un cim que vaig pujar, on vaig trobar una pedra amb una papallona dibuixada i un paper dins d’una bossa. En aquell paper la Noe Gaya explicava que tenia dificultats de mobilitat, que sempre li havia agradat la muntanya, però al no poder accedir-hi, dibuixava papallones en pedres perquè esportistes i excursionistes poguessin portar-les als cims.

 • Vas tenir clar des del primer moment que volies conèixer aquesta noia i ajudar-la?

Sí, al paper hi havia un correu electrònic de la noia i després d’haver llegit qui era i com havia arribat aquella pedra en aquell cim, vaig decidir fer-li un mail. Llavors la vaig anar a conèixer a casa seva farà cosa d’un any i mig i em va explicar quines inquietuds tenia. Em va dir que estava fent un llibre, però que el tenia aparcat per manca de finançament. Al veure les ganes i la il·lusió que ella tenia de continuar escrivint el llibre i publicar-lo, vaig tenir clar que la volia ajudar a fer realitat el seu somni amb aquest repte.

 • El repte és córrer 190 km entre Llívia i Tàrrega. T’agraden les emocions, dedueixo.

Sí, és el recorregut més llarg que he fet fins ara. Em poso jo els meus propis quilòmetres que vull fer i intento superar-me cada dia una mica més.

 • És el repte més dur que has fet fins ara?

Jo diria que sí, perquè el màxim que he fet ha sigut 180 km, i en aquest en faré 10 més. No ho sé com anirà i com reaccionarà el meu cos, però sí, serà exigent.

 • Per què has triat aquest recorregut i no un altre?

Bé, doncs com que en l’últim repte vaig sortir de la Vall d’Aran, en aquest cas volia canviar de recorregut i vaig decidir que podria fer-ho des de la Cerdanya. 

 • Què és el més difícil d’un repte d’aquestes característiques?

Lo més difícil serà està fort mentalment, ser conscient que passar dues nits fora serà complicat.

 • Ja has començat l’entrenament per fer aquesta travessa?

Sí, sempre que tinc una estona lliure aprofito per sortir a córrer. Normalment ho faig als vespres quan acabo de treballar. Aquests mesos seguiré entrenant dur inclús fent alguna tirada més llarga per estar a punt. Per exemple, aquest passat cap de setmana vaig fer de nit Tàrrega – La Panadella i tornar. Un total de 51 km amb 900 m de desnivell positiu. Entre setmana surto a córrer tres dies i faig uns 12km cada dia.

 • Entenc que no t’acompanyarà ningú en el recorregut.

Sí, corrent estaré sol, però al meu darrere hi haurà un noi amb una furgoneta qui em farà de cotxe escombra, i em servirà l’avituallament. 

 • Com pretens aconseguir els diners per fer realitat el somni de la Noe Gaya?

Bé, doncs jo com he fet en els altres dos reptes anteriors del “Sempre Endavant”, compto amb la col·laboració de l’Ajuntament i diferents establiments de Tàrrega. Al llarg de la campanya vendré números per sortejar merchandising de col·laboradors i també samarretes solidàries. Ara mateix hi ha un centenar d’empreses del territori que s’han adherit a la iniciativa, amb les quals estic molt agraït com a tothom qui vol col·laborar.

 • Quins altres reptes has fet?

El primer repte va ser el 2016 en benefici de l’Associació Alba, vaig fer 423 km dividits en cinc etapes i vaig aconseguir 3.400 euros. El segon va ser l’any passat per ajudar la Laura Galán, una noia que pateix una lesió cerebral i cada sis mesos ha d’anar als Estats Units a fer el tractament. En aquest repte vaig baixar de la Vall d’Aran fins a Tàrrega i la recaptació va ser molt bona, 4.000 euros.

 • Què t’impulsa a fer iniciatives d’aquest tipus?

M’agrada ser solidari i fer iniciatives com aquestes per aquelles persones que ho passen malament. Fer el que m’agrada ajudant a qui ho necessita és molt gratificant.

 • Creus que l’esport és un bon mitjà per expressar la solidaritat?

Jo crec que sí, avui en di dia hi ha diferents iniciatives d’esport solidari. El que passa és que potser hi ha persones que no ho saben que existeixen.

Comparteix

També t'interessarà