Rebutjat el recurs de Bernat Solé, que anirà a judici per l’1-O

ACN
10-03-2020
  • Rebutjat el recurs de Bernat Solé, que anirà a judici per l’1-O
    Peu de foto: 
    Rebutjat el recurs de Bernat Solé, que anirà a judici per l’1-O

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs d’apel·lació del diputat d’ERC al Parlament i alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, una circumstància que obre la porta que hagi d’anar a judici per la celebració del referèndum de l’1-O. El Tribunal concreta que aquesta resolució és ferma i també confirma la transformació del procediment de diligències prèvies en procediment abreujat. Les dos parts hauran de presentar ara els seus escrits perquè el Tribunal fixi la vista oral.

Fiscalia ja va sol·licitar el 12 de novembre del 2019 que s’imposés a Solé un any i mig d’inhabilitació de càrrec públic i una multa de 24.000 euros per desobediència, al considerar que va desatendre la prohibició del TC d’impedir el referèndum i que “va permetre i va col·laborar” en la votació en el municipi.

En la interlocutòria, l’alt tribunal confirma l’escrit de la magistrada instructora del 29 d’octubre del 2019 en què es recull que hi ha “bastants indicis” que permeten afirmar que Solé va desatendre la prohibició del Tribunal Constitucional del 7 de setembre del 2017 que suspenia la consulta popular i advertia els alcaldes del seu deure d’impedir-ho. En aquest sentit, el text indica en el dictamen del TC que Solé no només no va reconèixer la prohibició del TC sinó que va prendre decisions sobre com col·locar les urnes o el tancament de l’edifici.

El 12 de novembre passat la Fiscalia va sol·licitar que el TSJC jutgés Bernat Solé per un delicte de desobediència. El gener del 2020 el ministeri públic va confirmar la seua petició d’obrir judici oral.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?