"Recicla i estalvia", un joc de reciclatge al Palau d'Anglesola

LLEIDACOM / Lourdes Farré
18-08-2021
  • "Recicla i estalvia", un joc de reciclatge al Palau d'Anglesola

On es porta l'oli usat? Quant ens costa portar 1000 kg de brossa a l'abocador? Són algunes de les preguntes que formen part del joc "Recicla i estalvia" que durant tot l'estiu ha sensibilitzat la ciutadania del Palau d'Anglesola.

L'objectiu dels reptes plantejats és prendre consciència d'una manera lúdica que reciclar bé, genera estalvi. Per una banda estalvia seriosos problemes al medi ambient i, per l'altra, estalvia diners directament a les butxaques dels veïns i veïnes.

Cada dimarts s'ha plantejat un repte a les xarxes socials a partir de vídeos protagonitzats per diferents palauanglesolins i palauanglesolines. Les respostes es podien trobar als cartells que la trentena de nois i noies que participen del projecte de voluntariat "Fet a JOVA" han penjat als punts estratègics de la vila: comerços, piscines, biblioteca, bars...

Les respostes a les 6 incògnites plantejades es poden enviar telemàticament, des de les xarxes socials, o també es poden escriure a la butlleta que s'ha repartit per les llars i que cal dipositar a la bústia de les oficines municipals.

Tot el material presentat durant aquest mes i mig es pot trobar exposat al local sociocultural, a les piscines municipals, al pavelló poliesportiu, a l'Ajuntament, o ve a la web oficial de la vil·la

Es seguir participant en el repte de l'estiu fins a la festa major del Palau d'Anglesola, a finals d'agost. De fet, el dilluns dia 30, el darrer dia de la festa, es farà el sorteig entre tots els participants.

El premi és un val de cent euros per gastar en establiments locals. I hi ha cinc vals esperant premiar les millors persones recicladores del Palau d'Anglesola.

Val a dir, que aquest joc coincideix amb la implantació de recollida de residus amb contenidors intel·ligents, que s'aplica al Palau d'Anglesola des de finals de juny. En concret, s'han tancat els contenidors de rebuig, envasos i orgànica, i només s'obren a través d'aplicacions mòbils o amb targetes individualitzades. A l'espera de les dades que corroborin l'augment significatiu del reciclatge, de moment es valora molt positivament la posada en marxa de la prova pilot i la participació activa, cívica i positiva del veïnat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?