Reconeixement per a 139 esportistes i clubs de Lleida que han excel·lit el 2021

REDACCIÓ
14-09-2022
  • Reconeixement per a 139 esportistes i clubs de Lleida que han excel·lit el 2021
    Peu de foto: 
    Generalitat de Catalunya

La Generalitat reconeixerà el proper dia 22 de setembre 139 esportistes i clubs de Lleida que durant l’any 2021 van assolir un èxit destacat en les seves respectives especialitats, tant en competicions catalanes, estatals com internacionals. A cadascun dels guardonats se’ls lliurarà una reproducció de la litografia “Laurus. La metamorfosi del llorer” de l’artista plàstic lleidatà Jordi Bresolí.

Segons ha explicat el propi autor, l’obra “Laurus”, elaborada amb la tècnica mixta de tintes i aquarel·la, amb òxid de zinc, pa d'or i grafit, és “una al·legoria a l'esport, símbol d'ànima, passió i transformació amb la intenció d’homenatjar a totes aquelles persones que fan de la passió per l'esport una evolució constant en les seves vides, transformant tots aquells reptes, per durs que siguin, en camins plens de llum”.

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, acompanyat per la representant territorial de la Secretaria General de l’Esport, Lourdes Ravetllat, ha subratllat que, amb l’acte del proper dia 22, la Generalitat “pretén reconèixer l’esforç, la tenacitat i la voluntat de superació dels esportistes, valors que Jordi Bresolí ha sabut plasmar amb “Laurus”.

L’acte de reconeixement dels esportistes i entitats se celebrarà a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, a les 19.00 hores, i comptarà amb la participació de la secretaria general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, el delegat Solé i la representant territorial Ravetllat, entre altres autoritats.

Jordi Bresolí (Lleida, 1980) ha exposat en sales i galeries de Lleida, Reus,  Barcelona o Bolonya, entre d’altres. Ara es troba preparant una propera exposició a Berlín. Ha estat guardonat i seleccionat en diferents certàmens, on destaquen el 1r Premi Internacional del Centre de Belles Arts de Lleida, o la selecció i exposició de projecte Programa d'artistes emergents de la Fundació Vall Palou de Lleida.

En les anteriors edicions de l’acte de reconeixement  s’han atorgat creacions de Josep Minguell, Rosa Siré, Víctor Pérez Pallarés, Benet Rosell, Ernest Ibáñez, Gabriel Pérez Bolaño, Jordi Jové i Antoni Benavente, Pedro Gómez Sandoval, Alfonso López, Josep Ripoll, Albert Minoves, Isidre Mercadé i Eugènia Besora.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com afrontes l'arribada del setembre?