Rècord de corredors en els 25 anys de la Mitja Marató de Lleida

20-11-2017
Actualitzat: 20-11-2017 11:55
  • Rècord de corredors en els 25 anys de la Mitja Marató de Lleida

Un total de 1.200 corredors van batre el rècord de participació de la Mitja Marató de Lleida-Memorial Juanjo Garra, que aquest any ha assolit els 25 anys d’història. Andrés Mico i Mireia Sosa van ser els vencedors de la prova, que va canviar el recorregut gairebé del tot respecte a anys anteriors, amb l’objectiu de ser homologada per la Federació Espanyola de cara a l’any que ve i formar, d’aquesta manera, part del seu calendari oficial. Això li permetria tenir la possibilitat de comptar amb corredors olímpics. Mico, de l’equip Albacete Diputación, es va emportar el triomf amb un temps d’1:07:55, davant de Roger Camprubí (Berga), que va ser segon amb 1:11:32, i de Nouredine El Hachoumi (Medilast Lleida), que va ser tercer amb 1:12:12. Darrere seu van arribar noms habituals de les carreres lleidatanes, com Sancho Ayala, cinquè, o Alexandre Tàssies, setè. Més enrere ho van fer l’exciclista Sergi Escobar al lloc 32 o el tècnic del Força Lleida, Borja Comenge, al lloc 101.

En dones, el triomf se’l va endur amb autoritat Mireia Sosa (Xafatolls), amb un crono d’1:21:52, seguida de l’actual campiona i líder de la Lliga Ponent Eurosomni, Rosamari Carulla (La Guineu), que va ser segona amb 1:23:04, i de Luz Moreno, tercera amb 1:29:16. La prova comptava amb l’al·licient d’atorgar premis especials als guanyadors que aconseguissin batre el rècord de la prova, situat en 1:03:56 en categoria masculina i en 1:18:58 en categoria femenina, però cap dels vencedors de la Mitja Marató d’aquest any va aconseguir batre’ls.

El circuit va ser gairebé nou per aconseguir que la prova sigui homologada per la Federació Espanyola

El rècord que sí que es va batre va ser el de participació, ja que els 1.200 corredors inscrits van superar els 1.090 de l’any passat. En la prova de 5 quilòmetres, puntuable per a la Lliga Ponent Eurosomni i que va comptar amb 500 inscrits, el vencedor va ser Diego Cardozo (Wala), que va completar el circuit en 14:54, seguit de Marc Castán (Oroel), que ho va fer en 1:21:52, i d’Àlex Martín, corredor independent, que ho va aconseguir en 15:14. L’actual campió i líder, Sergi Nunes, va finalitzar en novena posició. En dones, la vencedora va ser Jone Zabaleta (At. San Sebastián), amb 17:28. Darrere seu van arribar a la meta Eva Ribalta (Xafatolls) i Anna Bové (Esports Truga), en segon i tercer llocs, amb un temps de 17:41 i 18:42, respectivament.

A banda de la Mitja Marató i la prova de 5 quilòmetres, dissabte es van realitzar curses infantils, en les quals hi va haver uns 500 nens i nenes inscrits, amb la qual cosa la participació total de les jornades va ser d’unes 2.200 persones.