Recorren l'arxivament de la causa pel ferit de l'1-O a la Mariola

L.G.
18-12-2020
  • Recorren l'arxivament de la causa pel ferit de l'1-O a la Mariola

L’advocada de la família d’Enric Sirvent, el veí de Lleida que va tenir un atac de cor durant les càrregues policials de l’1-O al col·legi electoral de la Mariola, va recórrer ahir a l’Audiència de Lleida l’arxivament de la causa decretat la setmana passada pel jutjat d’instrucció. La lletrada Anna Llauradó va explicar que considera prematur l’arxivament de la causa perquè encara no s’han practicat totes les proves sol·licitades, com la declaració dels Mossos d’Esquadra presents al col·legi i altres testimonis.

Així mateix, rebutja que l’instructor al·legui dilacions indegudes al no veure recorregut a les diligències que, destaca, “en cap cas no han d’afectar la víctima”, i assenyala que aquesta dilació ha estat a causa de problemes d’agenda del jutjat i als recursos presentats per la Fiscalia. Llauradó ja va assenyalar que a la interlocutòria el jutge arriba a admetre que hi podria haver indicis de delicte en l’actuació dels sis agents de la Policia Nacional investigats per aquests fets i considera que es tracta d’una vulneració dels drets fonamentals que el jutge tanqui la causa sense donar l’oportunitat d’arribar a judici.

 


#1O / Un home de 70 anys, ferit crític al patir un atac de cor durant la càrrega policial a la Mariola

 


Ara serà l’Audiència la que haurà de decidir si ordena al Jutjat d’Instrucció 4 seguir amb les diligències o, en cas contrari, en confirma l’arxivament definitiu. Per a l’advocada de la família de Sirvent hi ha prou indicis de delicte, per la qual cosa demana continuar amb la instrucció. Els agents van declarar davant del jutge que havien exercit una força proporcionada i que van auxiliar Sirvent, que va morir l’abril passat per coronavirus.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?